Африканец, покатерен на палма - типична картина от България

Новините

02-07-2012, 19:32

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Това e билборд на украинска туроператорска фирма, която рекламира екскурзии до България

Полугол чернокож африканец, покатерен на палма и взиращ се в далечината – това е типична картина от българското Черноморие

или поне така смятат авторите на рекламен билборд от град Полтава в Украйна. Разлепеният там фото афиш е на туроператорска фирма, която по този начин рекламира екскурзии с автобус до България, пише БЛИЦ.

Колко ли ще останат изненадани украинците, когато пристигнат тук и не открият нито палми, нито покатерени на тях африканци. Е, ако дойдат във Варна, със сигурност ще видят палми, но в саксии. Или изкуствените на баровския плаж край трета буна. Нито на едните, нито на другите обаче ще висят полуголи африканци.

Сгрешеният билборд в Полтава е направил впечатление на украински журналист, който явно е идвал у нас и знае как изглежда страната ни. „Макар да са наричали България 16-та република на СССР, климатът там все още е умерено континентален“, пише той. И с ирония добавя, че приликата между Африка и България е само в това, че през лятото в Балканската държава наистина е горещо.

Според украинеца, фрапантната грешка на билборда се дължи на престараването на рекламистите. Вероятно те са искали да вкарат повече екзотика в стремежа да привлекат туристи за автобусните си екскурзии до България.