Борисов носи Златю в двореца на Ататюрк

Новините

26-06-2012, 05:50

Снимка:

АРХИВ © ВАРНАУТРЕ.БГ

Автор:

Стандарт

Всичко от Автора

Творби на именити български художници ще бъдат изложени в един от най-красивите дворци в Турция - Долмабахче

Творби на именити български художници ще бъдат изложени в един от най-красивите дворци в Турция - Долмабахче, край Босфора,

съобщи "Стандарт". "Кукери" на Златю Бояджиев, "Лазарка" на Цветана Щилянова, "Историческо градче" на Димитър Панайотов и "Композиция" на Никола Манев ще украсят днес залите на двореца, където е живял Мустафа Кемал Ататюрк.И зложбата е по повод 20-ата юбилейна среща на високо равнище на Организацията за Черноморско икономическо сътрудничество (ОЧИС), в която ще участва и премиерът Бойко Борисов и  ще бъде придружаван от министъра на културата Вежди Рашидов и посланика ни в Турция Красимир Тулечки.

Във форума ще участват президентите и премиерите на 12-те държави - членки на организацията, представители на страните - наблюдатели и на партньорските организации. Очаква се на срещата на върха да бъде определен икономическият дневен ред на ОЧИС за следващото десетилетие.

Следващото официално посещение на премиера Борисов ще е на 6 и 7 юли в Дубровник, където ще участва в срещата на високо равнище "Хърватска 2012 - държавното изграждане и опитът на ЕС". На нея ще бъде обменен опитът в изграждането на различни институции, както от правителствения, така и от неправителствения сектор в страните от региона и ЕС.