Гергана Паси - цифров шампион

Новините

25-06-2012, 05:21

Автор:

в.Труд

Всичко от Автора

Правителството на ГЕРБ излъчва Гергана Паси заради приноса й за налагане на универсални зарядни устройства в ЕС

Бившата министърка по европейските въпроси на тройната коалиция Гергана Паси бе посочена от правителството на ГЕРБ за "дигитален шампион" на България,съобщи "Труд".

Днес номинацията ще бъде обявена официално в Брюксел. Става въпрос за проект на Еврокомисията (ЕК), в който със свои "шампиони" вече участват 13 евродържави. Инициативата е под егидата на председателя на ЕК Жозе Мануел Барозу и на комисарката по цифровите технологии Нели Крус. Премиерът Бойко Борисов се е спрял на Гергана Паси, след като преценил, че тя отговаря на необходимите условия, поставени от ЕК. Според тях "дигиталният шампион" трябва да е динамична, популярна и контактна личност, която да успее да привлече вниманието на медиите върху инициативата. Освен това той трябва да разбира и мобилизира секторите на промишлеността, образованието и доброволната дейност.

Правителството на ГЕРБ излъчва Гергана Паси заради приноса по кампанията за налагане на универсални зарядни устройства в ЕС, както и за усилията за безплатен интернет. Универсалното зарядно устройство е вече факт и от 2011 г. "зареждачките" за телефони са стандартизирани в резултат на българската инициатива. А наскоро Гергана и Соломон Паси обявиха целта си - до края на 2012 г. на 3000 места в България да има безплатен безжичен интернет.