Луксозното море падна под 100 лв. за август

Новините

22-06-2012, 05:25

Снимка:

Архив

Автор:

24 часа

Всичко от Автора

Апартамент на Какао бийч може да бъде нает срещу 90 лв. на човек, но в тази цена не е включено абсолютно нищо допълнително освен спането

По Българското Черноморие вече може да бъде намерена луксозна почивка и за по-малко от 100 лв. на нощувка, пише „24 часа"

като се позовава на последните оферти от страна на туроператори и хотелиери."Някои колеги свалиха цените драстично, тъй като не са им се потвърдили предварителните записвания от чужбина. Освен това се опитват да отговорят на свалянето на цените в Гърция, за да привлекат български клиенти", обяАпартамент на Какао бийч може да бъде нает срещу 90 лв. на човек, но в тази цена не е включено абсолютно нищо допълнително освен спанетосни хотелиер от Слънчев бряг.

Апартамент на Какао бийч може да бъде нает срещу 90 лв. на човек, но в тази цена не е включено абсолютно нищо допълнително освен спането. В същото време тази цена се предлага от четиризвездни хотели с ол инклузив, а нерядко и допълнителни бонуси за българските туристи. Един от тях е например допълнителна отстъпка от 12%, ако почивката бъде платена напълно преди пристигането. За около 90 лв. нощувка предлагат и тризвездни хотели на първа линия в Слънчев бряг, като отново изхранването е на базата на всичко в цената.

Странното е, че тези цени са за т.нар. висок сезон между средата на юли и края на август, през който традиционно сумата за четиризвездните хотели надхвърлят 120 лв. на нощувка в двойна стая.

Подобни оферти са обявили засега незапълнени четиризвездни хотели и в Златни пясъци, Албена, Слънчев ден и Елените. Най-ниски са цените в Златни пясъци, където легло в двойна стая през август се предлага и за 80 лв. при четиризвезден ол инклузив. В този курорт на Северното Черноморие обаче хотелиерите са и най-изобретателни при компенсирането на ниските цени с допълнителни такси. Доста от промоционалните хотели например събират по 10 лв. такса паркинг на ден.

Други пък искат от клиентите си по 5 лв. дневно за ползване на хладилник, ако няма консумация от минибара. Около границата от 100 лв. на нощувка са се прицелили дори петзвездни хотели, които не са успели да запълнят леглата си с чужди туристи. Оферти за по 110 лв. има от петзвезден хотел на Елените.

Доста по-евтини оферти обаче има за Албена, където ол инклузив в четири звезди се предлага по 86 лв. При тризвездните пък цените падат до 49,50 лв. на легло на ден през ниския сезон и 60 лв. в най-високия. Евтин вариант за лятна почивка са и офертите от типа хотел без име.При тях цената е твърда, но туристът до последно не знае къде точно ще бъде настанен в рамките на конкретен комплекс. Така обаче туристите могат да спят в четиризвезден хотел в Приморско на база ол инклузив срещу 77 лв., а при "Грандхотетел "Варна"има оферти дори за 55 лв.