Волейболните национали спечелиха олимпийска квота за Лондон 2012

Спорт

11-06-2012, 07:36

Снимка:

Sofia Photo Agency

Автор:

Дневник

Всичко от Автора

Пред около 8000 зрители в зала "Арена Армеец" националите се нуждаеха само от два гейма срещу Египет, за да спечелят квота.

Българският национален отбор по волейбол, който се наложи над Египет с 3:1 (25:16, 25:18, 19:25, 25:12) и се класира за летните олимпийски игри в Лондон.

Играчите на Радостин Стойчев спечелиха международната квалификация в София с три победи от три мача и за втори пореден път ще участват в най-престижния спортен форум в света. През 2008 г. волейболистите бяха спрени в четвъртфиналите от Русия след обрат до 1:3 гейма, припомня Дневник.

Пред около 8000 зрители в зала "Арена Армеец" националите се нуждаеха само от два гейма срещу Египет, за да спечелят квота. И те се справиха убедително със задачата, затваряйки първите две част на 16 и на 18 точки. В третия гейм селекционерът Стойчев пусна близнаците Георги и Валентин Братоеви на местата съответно на Андрей Жеков и Тодор Алексиев. Последва доста сериозен спад в играта на българите, които още в началото натрупаха много голям пасив. Въпреки това треньорът даде възможност на младите състезатели да усетят атмосферата в залата. Националите отстъпиха с 19:25 и получиха възможност да изиграят още един гейм пред впечатляващата публика.

В четвъртия гейм играта на българите беше съвсем различна и въпреки излизането и на Матей Казийски те спечелиха с 25:П12. Волейболистите заеха първо място в турнира с девет точки и геймова разлика 9:2. България е последният 12-и участник в олимпийския волейболен турнир, който ще се проведе между 27 юли и 12 август. Останалите отбори са Великобритания, Русия, Полша, Бразилия, Тунис, САЩ, Италия, Аржентина, Сърбия, Австралия и Германия.