Свилен Нейков се срещна с варненската спортна общественост

Спорт

04-06-2012, 14:53

Снимка:

narodensport.eu

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

 Министърът отговори на въпроси зададени от представители на спортни клубове в града

„НСБ Спортпалас може да се ползва от варненските клубове на преференциални цени”,

това каза министърът на спорта Свилен Нейков на днешната срещата с варненската спортна общественост, на която бяха поставени доста въпроси от представители на спортни клубове в града. Отговорът на министъра бе вследствие на зададен въпрос от треньор №1 на XX век на Варна Симеон Варчев. В качеството си на заместник-председател на баскетболния клуб Варчев постави и още един много интересен въпрос. Той засегнаха Закона за спорта и в частност липсата на отчисления от данъците за спонсорите. На него Нейков отговори, че финансовият министър Симеон Дянков трябва да предложи как да стане нормативната база адекватна със световната. 

Заместник-председателят на Асоциацията на ветераните Стефан Филипов пък изрази своята болка, че в момента е изхвърлен от Юнашкия салон. Свилен Нейков обаче го увери, че сградата ще бъде ремонтирана и отново върната на спорта в града. 

Надежда Парушева, която е представителката на плувния Черно море – Армеец помоли министър Нейков да бъде създаден някакъв критерии за броя на клубовете по един и същ спорт в един град. 

Иванка Тихова (треньор по лека атлетика) попита министър Нейков дали не може да се помогне финансово на лекоатлетката ни Ваня Стамболова. От своя страна министърът прехвърли „топката” на община Варна по темата.

Нищо конкретно обаче не се каза по отношение бъдещето на Двореца на културата и спорта, който буквално се руши пред очите на варненци.