Пламен Петков е българинът, който спаси дете от удавяне и загина

Новините

30-05-2012, 18:32

Снимка:

МВнР

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Официалната информация за самоличността на героя, пред чийто подвиг се поклониха английските медии, е получена днес от британската полиция

32-годишният Пламен Петков е българинът, който загина докато спасяваше дете от удавяне във Великобритания, съобщи днес външно министерство.

Официалната информация за самоличността на героя, пред чийто подвиг се поклониха английските медии, е получена днес от британската полиция.

Пламен Петков е роден във Враца на 10 декември 1979 година. На 26 май той спаси 5-годишно момиче от удавяне. Това се случи на плажа в Западен Уитеринг, Южна Англия. За съжаление Петков не е успял да достигне брега. Той е бил изваден от водата в безсъзнание от други хора на мястото на инцидента. Въпреки пристигналия медицински екип, той е починал, сочи официалната информация от британската полиция.

Външно министерство изказва своите най-искрени съболезнования на семейството на трагично загиналия български гражданин. Българското посолство в Лондон оказва пълно съдействие на близките.
Семейството на загиналия герой живее на Острова и за да почете паметта му започва масова кампания за обезопасяване на плажовете във Великобритания.