Екочиновници с яки бонуси

Новините

30-05-2012, 08:08

Снимка:

АРХИВ © ВАРНАУТРЕ.БГ

Автор:

Труд

Всичко от Автора

Плащано е за всяко съвещание, като има случаи в един ден чиновниците да се събират по няколко пъти

В Министерството на околната среда и водите неправомерно са раздадени 50 825 лв. бонуси за контрол на концесиите, става ясно от доклад на Сметната палата, цитиран от "Труд".

Той е направен след проверка на приходите и разходите от тази дейност във ведомството на Нона Караджова в периода 2009 - 2010 г. Министерството управлява 26 концесии за минерална вода, както и тази за ски зоната над Банско, дадена на “Юлен”.

Според доклада раздаването на пари на служители за участие в комисията по контрол на концесиите е неправомерно, тъй като работата им в нея е част от задълженията им по трудов договор. Плащано е за всяко съвещание, като има случаи в един ден чиновниците да се събират по няколко пъти. Членове на комисията са вземали пари и за съвещания, на които реално не са присъствали, понеже са били в отпуск, командировка или болничен. В одитирания период за всяко едно заседание на комисията са плащани средно по около 3550 лв. бонуси. Разходите за контрол на концесиите в екоминистерството постоянно растат при намаляващи постъпления, показва одитът на Сметната палата.