Лудогорец е шампион на България!!!

Спорт

23-05-2012, 22:06

Снимка:

sportline.bg

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Левскар донесе титлата на разградчани и отне мечтата на ЦСКА

Миро Иванов нокаутира "армейците", изгониха Грънчов, Дяков и Стойчо

Страхът на Стойчо Младенов от офанзивната игра на Лудогорец изби в стартовите 11 на ЦСКА, коментират колегите от sportline.bg. Явно притеснен от силния десен фланг на отбора на Ивайло Петев, Екзекутора на практика игра с два леви бека! На фланга краен защитник бе Апостол Попов, а пред него Румен Трифонов нещо като бек-крило. На практика в състава на ЦСКА офанзивни футболисти бяха само Жуниор Мораеш и Нджонго Присо.

В отбора на Ивайло Петев нямаше никакви изненади и Лудогорец излезе с хората, които започнаха и финала за купата на България.

Домакините натиснаха съперника с първия съдийски сигнал. Още във втората минута Емил Гъргоров свали добре топката с гърди в пеналта към Марселиньо, но Апостол Попов се намеси отлично и изби в корнер.

След него не последва нещо опасно за Мболи, но атаките на Лудогорец не спряха. След фаул и разбъркване пред вратата на ЦСКА се стигна до нова опасна ситуация за "зелените", но Генчев не се възползва от открилото се положение за гол.

В ответната атака Жуниор Мораес се пазмина с топката на метри от голлинията, а това бе единственият набег на ЦСКА към Урош Голубович.

Лудогорец просто смаза съперника в първите 10 минути, а много силен удар на Иван Стоянов се спря в мрежата, но от външната и страна. След това и Миро Иванов стреля от дистанция, но не в целта.

Обърканите "армейци" трудно минаваха центъра в този период от дербито, а само късметът попречи на Лудогорец да води в резултата.

В 11-ата минута гол на Емил Гъргоров бе отменен от съдията Кабаков заради засада. Главният рефер уважи мнението на своя помощник Станимир Илков, който вдигна флага си при подаването към Бадема, който мушна топката в мрежата на Мболи от два метра.

Седем минути по-късно обаче никой и нищо не можа да списи жалкия до момента ЦСКА. Лудогорец получи правото да изпълни пряк-свободен удар на дъгата пред пеналта. Зад топката застана бившият левскар Мирослав Иванов, който изпълни фаула перфектно и матира Райс Мболи, пращайки топката в горния му десен ъгъл - 1:0.

В 24-ата минута Мораес можеше да изравни, но при удара му след центриране от корнер топката срещна дясната греда.

Малко по-късно страстите се нажежиха. Иван Бандаловски извърши нарушение, а Иван Стоянов му потърси сметка. Двамата си скочиха, което предизвика меле и между други играчи от двата отбора. В крайна сметка Кабаков показа жълти картони на Александър Барт и Пламен Крачунов.

Минута преди почивката ЦСКА се сбогува с титлата окончателно. Юношата Ангел Грънчов направи глупав фаул пред пеналта на Лудогорец, а Кабаков му вдигна директен червен картон. Така "червените" останаха с човек по-малко на терена, а Стойчо Младенов побесня.

Секунди след началото на второто полувреме Кабаков не издържа на поредните претенции от страна на Младенов и го прати на трибуните.

В 58-ата минута и футболист на Лудогорец напусна предварително терена. Светослав Дяков фаулира грубо Мораес в центъра на терена, за което получи втори жълт и съответно червен картон.

Веднага след това ЦСКА удари за втори път гредата, този път след удар с глава на защитника Крачунов. "Червените" живнаха и започнаха да владеят повече топката, създаваха положения, за разлика от първата част.

ЦСКА пропиля най-доброто си положение за гол до момента в 64-ата минута. Нджонго Присо финтира двама в зелено в наказателното поле на Лудогорец, завъртя се и би силно, но в напречната греда. Така за трети път топката нацели рамката на вратата след удар на "армейците".

В 71-вата минута Жуниор Мораес отново стреля, но слабо. Докрая на мача остават двайсетина минути, в които трябва да се реши титлата.

Иван Стоянов имаше добра възможност след като открадна топката от Пламен Крачунов в 75-ата минута. Голмайсторът обаче се засуети и не успя да намери свой съотборник.

Навлизаме в последните 10 минути, а натискът на ЦСКА намалява. Лудогорец успява да парира "червените" атаки и е все по-близо до историческия трофей. В 87-ата ЦСКА имаше шанс за изсипване на топката в наказателното поле, но Урош Голубович сигурно улови.

 

ЦСКА получи правото на свободен удар на отлична позиция в 90-ата минута. Жуниор Мораес стреля, а Голубович изби със сетни сили. Последни опити на ЦСКА да отбележи в четириминутното продължение. КРАЙ НА МАЧА! ЛУДОГОРЕЦ Е ШАМПИОН!

 

СТАТИСТИКА

ЛУДОГОРЕЦ - ЦСКА 1:0

1:0 Мирослав Иванов 18

ЛУДОГОРЕЦ: 1. Голубович, 25. Минев, 20. Шоко (77-Витиня), 5. Барт, 33. Гулдан, 18. Дяков, 8. Гентчев, 84. Марселиньо, 22. М. Иванов (63 - Касчелан), 23. Гъргоров, 73. Ив. Стоянов

Резерви: 13. Петр, 4. Мантула, 77. Витиня, 36. Кашчелан, 19. Бакалов, 7. Александров, 27. Кабаселе

Треньор: Ивайло Петев

 

ЦСКА: 92. МБоли, 5. Янчев, 8. Трифонов (86- Трифонов), 10. Мораеш, 11. Бандаловски, 18. Галчев (37 - Томас), 19. Попов, 25. Грънчов, 26. Дюлгеров (63 - Янев), 66. Крачунов, 99. Присо

Резерви: 88. Макенджиев, 7. Томас, 14. Костов, 21. Янев, 23. Дечев, 24. Хадад, 32. Паун

Треньор: Стойчо Младенов

СЪДИЯ: Георги Кабаков

Помощници: Диян Вълков и Станимир Илков

Четвърти съдия: Георги Йорданов

ЖЪЛТИ КАРТОНИ: Иванов, Барт, Дяков, Витиня, Александров, Минев, Голубович (Лудогорец); Бандаловски, Галчев, Крачунов (ЦСКА)

ЧЕРВЕНИ КАРТОНИ: Дяков Лудогорец 58 Грънчов (ЦСКА) 44

 

СТАДИОН: "Лудогорец Арена", Разград