Черно море удари Ямбол във Варна

Спорт

23-05-2012, 20:29

Снимка:

ВАРНАУТРЕ.БГ

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

 Евроинс Черно море би Ямбол у дома и изравни на 1:1 победи 

Серията за бронзовите медали от мъжката НБЛ ще се решава в трети мач.

Във втория Евроинс Черно море надигра драматично Ямбол със 100:94 след продължение и по този начин изравни серията на 1:1 победи. Така за първи път от 2008 година (тогава между Левски и Спартак Плевен) серията за бронза ще има трети решителен двубой, който ще е в петък (25 май) в Ямбол.

Първата част на мача бе равностойна, а най-голямата разлика, до която успяха да стигнат двата отбора бе 4 точки. Първи това сториха играчите на домакините, които водеха в началото, но след това преднина взеха ямболии. Те дръпнаха с 4 точки и до края на тези десет минути запазиха разликата за 29:25, пише  bgbasket

Ямболии тръгнаха по-добре през втората четвърт и след 7 поредни точки направиха преднината си цели 11. Домакините обаче бързо отвърнаха със същото и намалиха изоставането си, а скоро след това с тройка на Сашо Янев дори и поведоха. До края на полувремето имаше 5 смени на водачеството, а след 20 минути Ямбол бе напред с 46:45.
След паузата бе ред на варненци да заиграят по-добре и за четири минути успяха да поведат с 10 точки. Те задържаха преднината си за известно време, но със серия от 6:0 ямболии намалиха на 4 точки. До края на частта двата тима си размениха по няколко коша, а след 30 минути "моряците" водеха със 72:69.

В последната четвърт разликата се движеше около 3:4 точки, но по средата й варненци дръпнаха със 7 след кош и фаул отбелязани от Васил Кьосев. След това и двата тима пропуснаха на няколко пъти преди да си разменят по един кош. Последва обаче тройка на Пламен Алексиев, която направи разликата 10 точки, малко повече от две минути преди края. Това сякаш отпусна домакините и гостите направиха серия от 10:0, тръгнала след техническо нарушение на Симеон Варчев и четири успешни наказателни удара от Мартин Дурчев, с която изравниха при оставащи 26 секунди. В този момент домакините направиха грешка, като не можаха да изкарат топката от аута, и това я даде на ямболии. Гостите също не успяха в атаката си, а след това не остана време Янев да стигне до коша и така мачът отиде в продължение.
Допълнителното време се развиваше равностойно, като двата отбора си размениха по няколко точки, без никой от тях да успее да вкара два поредни коша. Първи предимство успяха да вземат домакините, като с 5 точки за тях и само 1 за гостите, разликата стана 4 при оставащи две минути до края. 22 секунди преди края ямболии изоставаха с 2 точки, а Джон Офоегбу бе фаулиран. Той пропусна и двата си опита, след което топката излезе в аут от негов съотборник. След това Пламен Алексиев бе фаулиран и с два точни наказателни удара увеличи преднината на 4 точки при оставащи 19 секунди. Гостите така и не успяха да отбележат, а с нови два успеха от наказателната линия за Алексиев бе фиксиран и крайният резултат.
С дабъл дабъл за победителите успя да завърши Александър Янев след 27 точки и 13 борби. Джими Хънт добави 20 точки, а със 17 и 5 асистенции се отчете Пламен Алексиев.
За гостите от Ямбол с 23 точки завърши Антъни Гуджино, а Станислав Говедаров вкара 22 и хвана 8 борби.