Черно море завърши сезона с 2:0 над Славия

Спорт

23-05-2012, 16:48

Снимка:

© ВАРНАУТРЕ.БГ

Автор:

Ивайло Борисов

Всичко от Автора

Варненци в горната половина на таблицата на седмото място в крайното класиране

Черно море финишира сезон 2011/2012 г. на седмата позиция.

В последния кръг, в пряк спор за тази позиция моряците удариха Славия с 2:0 на стадион Тича във Варна. С този успех варненци завършиха шампионата в горната половина на таблицата. 

Определено победата на Черно море днес може да се нарече заслужена, тъй като варненци я търсеха през целия мач. Първото полувреме нищо опасно не се случваше пред двете врати. Но през втората част варненци демонстрираха характер и успяха да вкарат чрез Росен Колев, който реализира с глава след центриране от корнер. Всичко това се случи в 59-ата минута на мача.

Най-опасното положение за Славия дойде в 78-та минута, след атака отляво, топката бе центрирана към Мартин Тошев, който с глава стреля, но я прати встрани от левия стълб. Само две минути интригата в мача приключи. В 80-ата минута страхотен изстрел на Сашо Александров бе париран от стража, след което Румен Николов с ефектен плонж, с глава направи резултата 2:0. При този резултат Генов пусна в игра двама от юношите на клуба. Виктор Митев и Бекир Расим, получиха шанс да довършат срещата, като този мач бе дебютен за Расим в А група.

Така Черно море приключва сезона на седмо място с 16 успяха и четири равенства и 10 загуби, и 52 т. в актива си.