Кметът на Девня: Не ме занимавайте с футбол

Спорт

23-05-2012, 13:28

Снимка:

facebook.com

Автор:

Ивайло Борисов

Всичко от Автора

Общинският съвет гласува 5000 лв., но Атанас Кузев не ни дава парите, каза изпълнителният директор на клуба Цонко Цонев

„Не ме занимавайте с футбол”, това каза кметът на Девня Атанас Кузев,

потърсен за коментар относно ситуацията около участващия в Североизточната В група тим от долината на химията. Интересна е ситуацията около ОФК Девня, който според изпълнителният директор Цонко Цонев е пред фалит. „Нямаме пари да се издържаме. Ще изиграем и последния мач, но след това отбор няма да има, не и докато не се намерят пари. Имаме да получаваме 5000 лв., но кмета ги задържа и не ни ги дава”, каза той за ВарнаУтре.бг.

Любопитното е, че вече 5 години, в които Кузев е градоначалник, футболният клуб в града го има и той доскоро беше финансово обезпечен. След местните избори обаче на футбола и като цяло на спорта в Девня се гледа с друго око. Причината според близки до клуба е с политически отенък. По време на изборите ръководството на тима от долината на химията заедно с треньорския щаб са подкрепили друг от кандидатите в град – Васил Иванов – Кокала. Кузев обаче печели изборите и решава да отмъсти за „предателството” на хората от футболния клуб. 

„Нямам представа за какво говорите. Отбора си има ръководство и то си знае проблемите, аз не съм запознат. Техен проблем е, че фалират и нямат пари. Пари за спорт няма. Това е положението”, каза Кузев за ВарнаУтре.бг.

„Солвей Соди преведе 18 000 лв. за клуба, но те трябваше да минат през общината за да не се облагат с данък. От тези пари не видяхме нито една стотинка. При следващата ни среща от завода бяха категорични, че няма да дават повече пари, след като те не отиват по предназначение. Въпреки това отпуснаха 2 000 лв., които отново минаха през общината и ние ги взехме отново след големи перипети. Този човек (Атанас Кузев - бел. ред) умишлено съсипва спорта в града. Имахме отбор по борба и мотокрос, закри ги. Сега се опитва да затрие и футболния клуб”, категоричен бе президента на клуба Цонко Цонев.