Достъпът до Морска гара - само по вода

Мисия Варна

22-05-2012, 14:42

Снимка:

© ВАРНАУТРЕ.БГ

Автор:

Златина Стефанова

Всичко от Автора

Работещите в района обречени да ходят пеш, автобусите не могат да намерят пролука от коли

Достъп до Морска гара - Варна е възможен само по вода. Пътят е напълно запушен от паркирани автомобили, видя репортер на ВарнаУтрe.бг.

Дори шофьорите на автобусите отказват да стигнат до спирката в района, защото после с часове не могат да излязат. На работещите в близост, както и на всички решили да стигнат до морския порт, се налага да вървят пеша.

На обръщача на Морска гара са паркирани десетки коли, които пречат на движението. Подобна е ситуацията и на единствената отсечка към гарата. Тя се е превърнала в паркинг и в двете платна. Останалите шофьори се възползват от пролуките, за да достигнат до желаната цел.

Основните заподозрени за недостъпната Морска гара са рибарите. По-страшно било положението рано сутрин, когато ентусиастите бързат да хвърлят въдиците. Целия район се превръщал в паркинг. "Днес сутринта един автобус влезе до спирката, но прави маневри с часове докато излезе. Всеки паркира където му падне и това е работа на полицията", разказаха от охраната на гарата.

Водачите на колите, които не могат да си намерят място около обръщача, не се притесняват да спрат направо до спирката. Добре, че пред спиркозаслона са поставени колчета, защото и това място веднага би се запълнило.

Очаква се утре ситуацията да бъде още по-сложна, тъй като стартира яхтено изложение. Няколко дни по-късно пък трябва да се проведе турнир за любителите на риболова. Инициативата е на Сдружението на варненските рибари със съдействието на община Варна.

От Морска гара обясниха, че автомобилите няма къде да спрат и си избират произволни места в резултат на което не можело да се маневрира нормално. Елате да видите какво става", подканиха ни от Морска гара.