Българскa група ще свири на най-големия готик фестивал в света

Новините

21-05-2012, 12:05

Снимка:

Irfan

Автор:

Виктор Чудинов

Всичко от Автора

Българската група Irfan ще се представи на най-големия готик фестивал в света - Wave Gothik Treffen в края на май

Българската група Irfan ще свири на фестивала Wave Gotik Treffen в Лайпциг, Германия.  Това е най-голямото събиране в света, посветено на „тъмните” музика и изкуства.

Фестивалът привлича между 18 000 и 20 000 редовни посетители всяка година. Изпълненията включват многообразие от жанрове, сред които Готик, EBM, Industrial, Neofolk, Средновековна музика, Даркуейв и други.

Концертът на българите ще бъде на 28-ми май. Irfan  са единствената нашенска група представяла се на това събитие. Това е второто им участие там, а първото е било през 2008.

Музиката им може да се определи като world fusion & ethereal wave и е повлияна от свещените и фолклорните традиции на България, Балканите, Персия, Кавказ, Близкия изток, Северна Африка, Индия и духовното наследство на Византия и средновековна Европа.  Името произлиза от суфизма и означава „гносис”,  „откровение” или „мистично познание”.

Звученето им определено отговаря на името и концертите им са особено вълшебно преживяване, което пренася слушателите в Утремер ( Средновековното име на Близкия Изток и Светите Земи) в една епоха на мистика, рицарство и приключение. 

За жалост това лято няма да можем да ги видим във Варна, тъй като ще записват новия си албум. Следващите участия на групата включват представяне на холандските фестивали  Fantastyval и Castlefest.