Домашен майстор: Барбекю за без пари

Животът

18-05-2012, 15:46

Снимка:

АРХИВ

Автор:

ВАСИЛ ВАСИЛЕВ

Всичко от Автора

Домашно барбекю с подръчни материали

Как да си направим барбекю за лятото, без да пилеем средства.

Тази седмица предлагаме няколко остроумни начина  за рециклиране на стари предмети и превръщането им в домашна скара. Принципът на барбекюто е прост – пали се огън в метален съд, над който се слага решетка за готвене. Скарата трябва да има завет от няколко страни, така че вятърът да не разпалва жарта и да не вдига много пушек. Също така е добре под жаравата да има дупки или въздухоотводи, през които огънят да си дърпа кислород.

Най-подходящи за рециклиране и преработване в барбекю са металните варели и газовите бутилки, но всичко с дебели стени и цилиндрична форма би свършило работа. Повечето работа се върши с ъглошлайф, дрелка и електрожен. Изрязва се съдът в подходяща форма и, ако се налага, се заваряват крака. Добавя се подходяща скара, която пак може да си изработите. Ако искате, може да добавите и капак за барбекюто.

За идеи и вдъхновение може да разгледате галерията ни. Най-сполучливи стават барбекютата от варели и газови бутилки. Въпреки че фолксвагенът е много сполучлив, както и барабанът от пералня.