Общинските съветници си раздадоха служебни мобилни карти

Мисия Варна

17-05-2012, 13:28

Снимка:

©ВАРНАУТРЕ.БГ

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Най-предпочитания геймплей сред местните депутати се оказа Angry Birds и стрелба по самолети

Таблетите за електронно гласуване, които съветниците получиха се оказаха комплект със служебни мобилни карти за телефонни разговори и включен интернет.

Телефонните номера са вече активни и съветниците свободно могат да разговарят от тях, установи проверка на ВарнаУтре.бг. Един от съветниците дори върна обаждане от новия си служебен номер. Първоначалната идея таблетите да могат да се ползват само в "Пленарна" зала, единствено като част от системата за електронно гласуване се е трансформирала.

Въпреки че, за да се гласува чрез устройствата ще се ползва само уаерлеса в зала "Пленарна", таблетите са купени с карти за мобилна телефония и включен интернет, които съветниците да ползват като службни. Обяснението на председателят на Общинския съвет Николай Апостолов е, че мобилният оператор, който спечели поръчката за обслужване на община Варна е дал много ниска цена за таблетите именно заради обвързването с мобилните карти.

По думите на председателя телефонията щяла да бъде с лимит. След като Николай Апостолов отговори на въпроса на ВарнаУтре.бг. той обяви официално от трибуната  на зала "Пленарана", че таблетите са оборудвани със симкарти с интернет. "Това е за да може да получавате материалите за комисиии и сесии по електронен път", обяви той. По отношение на това дали съветниците ще злоупотребяват със служебните си мобилни карти, той разчитал на тяхната отговорност. "Имате си ваши телефони, които да ползвате", предупреди председателят. Парите за мобилната телефония пък били заложени в бюджета на Общинския съвет за 2012 година.

Междувременно съветници поиграха игри на новите си таблети или сърфираха из Фейсбук, докато тече заседанието. Най-предпочитаният геймплей сред местните депутати се оказа Angry Birds и стрелба по самолети.