Суворово спечели дербито с Девня в Повеляново

Спорт

16-05-2012, 20:50

Снимка:

ВАРНАУТРЕ.БГ

Автор:

Ивайло Борисов

Всичко от Автора

Момчетата на Ники Стоев с класика над тима от долината на химията

Третодивизионният тим на Суворово успя да победи Девня в дербито на 27-ия кръг на Североизточната „В” група,

което се игра на стадиона в Повеляново, в проливен дъжд. Момчетата на Ники Стоев надделяха с класическото 3:0 над изпадналия във финансов колапс отбор от долината на химията. Попаденията за гостите реализираха Мартин Димов – Кокошката (15), Тошко Апостолов (20) и Румен Александров (70). Футболист на девненци все пак успяха да вкарат топката в мрежата на Суворово в 90-ата минута, но с помоща на ръката си в стил Марадона на Мондиал 1986 в мача между Аржентина и Англия.

Срещата бе наблюдавана от кмета на Суворово, който остана доволен от играта на своя отбор и най-вече от спечеленото регионално дерби. От своя страна пък кмета на Девня, не присъства на двубоя, тъй като многократно демонстрира, че е далече от футбола. Освен че не се интересува от това дали в Девня ще има отбор, с бездействието си цели да закрие футбола в града.

„Играхме слабо и заслужено загубихме. Не искам да се оправдавам, но в нашия тим отново липсваха 4-5 основни футболисти, тъй като са на работа, а мачът се играе в работен ден”, каза наставникът на Девня Николай Кателиев.