Майка: Събирач на дългове плаши 10-годишната ми дъщеря с "ще стане лошо"!

Новините

16-05-2012, 07:10

Автор:

24 часа

Всичко от Автора

Събирачи на дългове прибягват до сплашване по телефони и с SMS

Безработни жени или закъсали покрай финансовата криза мъже с неплатени вноски по кредити все по-често търсят спасение в полицията и прокуратурата от телефонен терор или заплахи с есемеси.

Това съобщи „24 часа”. В спецпрокуратурата в София вече имат папка с жалби от хора, които месеци наред живели в безизходица - хем не можели да се издължат, хем треперели от "събирачи на дългове".

"Майка ти да почва да плаща парите, защото иначе ще пострадаш", заканил се по телефона млад мъж, който позвънил на 10-годишно момиченце в столично училище през януари. Детето било втора смяна и като се прибрало у дома си в кв. Бояна, разказало с треперещ глас за обаждането на непознатия чичко. По-късно той позвънил отново. Този път казал на детето да предупреди майка си, че "ще стане лошо".

От ужас момиченцето отказвало да ходи само на училище или да остава без по-възрастен вкъщи. Майката се видяла в чудо. Жената разказала за страховете си едва тази пролет, когато е потърсена от ГДБОП. Антимафиотите случайно разбират за проблема й, докато подслушват телефони на служители на фирма за събиране на лоши кредити с офиси в 3 града в страната.