Голямото играене започна

Новините

15-05-2012, 11:59

Снимка:

blizzard entertainment

Автор:

ВАСИЛ ВАСИЛЕВ

Всичко от Автора

Нощите на безсънно чакане свършиха. Започват нощите на безсънно играене

Диабло 3 излезе народе, честито на всички!

Да ни е живо и здраво и дано оправдае очакванията ни. Все пак играта е на Близард, което може да означава само добри неща за нас играчите, но все пак нека разгледаме с какво се забъркваме.

За лютите фенове, играта отдавна е разучена, изтеглена и в момента гледаме нетърпеливо да стане 1:01 часа за да отключат сървърите и целия свят да се изсипе вътре.

За тези, които тепърва научават за играта или пък не са достатъчно добре запознати, това е ролева игра, продължение на Диабло 2, която беше абсолютна революция за времето си и все още се играе, въпреки че излезе преди 12 години.

Промените в новата са доста. Самата система е доста променена. Светът е много динамичен, всичко може да се троши и използва. Както досега сценарият на играта е разделен на 4 части – 4 Акта. Действието се развива 20 години след края на историята от Диабло 2. Трите Злини – Диабло, Мефисто и Баал са избити и човечеството е продължило нататък с живота си. Само нашият стар познайник Декард Кейн продължава да се рови в архивите, подтикван от странни видения за повторното надигане на злото.  Та когато стария учен се завръща в печално известния Тристрам, от небето пада огромна огнена топка на мястото където Диабло влиза в света на смъртните. Оттук започва твоята история...

Играчите могат да избират между 5 класа бойци, които вероятно ще станат повече с „експанжъните“ на играта. Класовете са смесени. Имаме варварина и магьосника от Диабло 2, както и ловец на демони, който доста прилича на убиеца от предната игра. Новото в тройката е завръщането на монаха от най-първото Диабло, както и въведения нов клас знахар, който има своя визия и идеология, но по някои критерии много прилича на некроманта.

С развитието на Масовите Мултиплейър Онлайн игри, няма начин Диабло 3 да изостане от най-новите тенденции. Играта ще е безкрайна и многопластова, така че никога да не ти омръзне и да се откажеш от нея. Има тонове куестове, зони с различни предизвикателства за преодоляване, арени и битки с други играчи, както и по-мирни дейности като създаване на различни полезни предмети и търговия.

Играта е предвидена за играчи над 15 години. Това е много добре, защото повечето нови игри се правят за тийнейджъри (над 12), което драстично вдетенява играта и я прави обидно глуповата за старите геймъри. Очаква се да е прилично сложна и предизвикателна. Има различни трудности и случайно генерирани събития, които се случват докато си вървиш из местностите. Това гарантира различни и уникални преживявания всеки път когато играеш.

За съжаление от Близард държат стриктно тайните на играта си и макар част от нещата да са обявени, този път създателите пазят изненадите си така, че играчите сами да ги разкрият. Как продължава историята и какви новости са ни подготвили от Близард, остава само да поиграем за да разберем.