DayZ: Можете ли да оцелеете когато дойдат зомбитата

Новините

13-05-2012, 15:36

Снимка:

youtube.com

Автор:

ВИКТОР ЧУДИНОВ

Всичко от Автора

DayZ ви потапя в свят, който е завладян от ходещите мъртъвци.  Играта е модификация на популярния шутър ARMA II

Можете ли да оцелеете в зомби-апокалипсис? Отговор на този въпрос дава DayZ - мод на MMO шутъра ARMA II. Играта е потресаващо реалистична и смъртта дебне от всеки ъгъл.

Заплахите не идват само от ходещите мъртъвци - други играчи ще ви застрелят без да им мигне окото. А на всичкото отгоре - необходимо е да се храните и да търсите по-добра екипировка и муниции за оръжията.  

А щом героят ви бъде убит веднъж това е краят му. За разлика от други MMO-та тук смъртта ви връща в началото и губите всички постижения. За това и недоверието, промъкването и търпението са жизнено необходими.  Играта е смесица между дълги периоди на промъкване и обикаляне на света и силни, бързи, изпълнени с адреналин моменти. 

Въпреки дългото обикаляне, DayZ не досадява. Света е разнообразен и красив и усещането е подобно на епизод на "Ходещите мъртви" или игрите Half-Life, STALKER и Fallout. 

Зомбитата са неприятно бързи и се привличат  от звук и светлина. Мунициите са малко. За това и влизането сам в по-големи населени места е страшничко.

Средната продължителност на живота на играч е около 4 часа. А времето е направено, така че да отразява реалното му протичане в света!

В заключение - играта е страхотно преживяване, особено ако сте от хората, които имат план за оцеляване в случай, че ходещите мъртъвци се надигнат.