Черно море ужасява: Играчи пропуснаха над 700 мача заради травми

Спорт

09-05-2012, 18:10

Снимка:

sportline.bg

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Зверската контузия на вратаря Денчев е поредния кошмар във Варна

Ужасът в Черно море няма край! Варненци сигурно са единствения отбор в света, чиито основни състезатели в последните 6 години са пропуснали поради контузии над 700 мача, разкрива "7 дни спорт" в ексклузивна разработка на морската драма.


Само Мирослав Манолов докато се лекуваше цели две години и половина пропусна над 90 срещи на състава! Ужасяващата традиция бе спазена и тази пролет. 8 от 12-те основни футболисти получиха тежки контузии, една от които на Петър Денчев зловеща и рядко срещана във футбола. Един по един последователно от строя излязоха Дончо Атанасов, Ермес Паломино, Росен Колев, Ивелин Янев, Мирослав Манолов, Марлон Фернандес, Петър Денчев и Георги Божилов. На практика от възловите футболисти оцеляха само Александър Александров, Сашко Александров, Георги Илиев и Самоел Камазола.

Това пък, което се случи с Петър Денчев при визитата на Берое е направо стряскащо. В 7-ата минута вратарят тръгна да изритва топката, но се строполи на тревата. Оказа се, че е със скъсана задна кръстна връзка на коляното. Прогнозите са, че Денчев ще се възстановява 12 месеца. Това е най-тежката контузия по принцип във футбола, а да я получи вратар е абсурдно.

Тази поредица засилва съмненията на много хора, че във Варна медицинското обслужване е повече от мистериозно. Миналия сезон Черно море записа уникална серия, като от 12 мача, в 9 футболисти на варненци си потрошиха главите, завършвайки срещите целите в кръв. След трансфера си в Локо (Сф) Танко Дяков е обяснявал, че на някои от мачовете със зелено-белия екип не усещал никаква болка. Тук е мястото да припомним, че голяма част от собствениците и шефовете на клуба са бивши барети. Както е известно в тези спец-части често навремето се даваха стимуланти, които превръщаха бойците в истински терминатори.
Стига се до там по сигнал от България, УЕФА да разпорежда на медицинската комисия на БФС да извърши проверка на лекарския екип на варненци. Причината от Нион да се интересуват от Черно море е стряскащият брой контузии – за последните 3 сезона над 35 футболисти са пропуснали солиден брой мачове на Черно море поради травми.

Стефан Генов: От 34 години
не съм виждал така да се рита
 
"Ние сме най-ританият отбор в А група този полусезон. 34 години съм треньор, но не помня само за месец и половина толкова важни играчи да излязат от строя накуп. Това е жестоко, бих казал съсипващо, не го пожелавам на никой колега", заяви наставникът на Стефан Генов.
"Ермес Паломино например бе ритан системно в няколко мача и на края стана белята. Почна го Владо Гаджев от левски още в първата пролетна среща, а след това краката му целеха и други", категоричен е треньорът.
"Така и не разбрах защо пък Румен Трифонов не получи червен картон за опита за убийство на Марлон Фернандес. Преди мача бяхме обвинени несправедливо че преминаваме границите на позволеното, но на терена и в другите ни мачове се видя съвсем ясно че грубостите ги предизвикват нашите съперници", завършиСтефан Генов.

Всяка трета жертва е със скъсан минискус

 

Крак в травмите в Черно море провлачи Дончо Атанасов в отложения първи мач в Монтана. Към края на полувремето той изработи дузпата, която реши мача, но плати скъпо контузен в глезена. Около 20 дни халфът се подготвяше на облекчен режим и на 9 април се завърна в Бургас. Още през първото полувреме обаче му теглиха няколко балтии и след мача Атанасов отново попадна в лазарета. Още 20 дни се подготвяше на облекчен режим като оттока не спадаше, а болките не затихваха. Завърна се чак срещу Локо Пд.

Дни след победата на Локо Сф с 3:0 във Варна пък Ермес Паломино се хвана за крака на тренировка. Докато му поставят диагоза минаха 2 седмици, а на края се оказа че има скъсан менискус. При гостуването на Черноморец варненци дадоха 2 жертви на куп. Още във 2-рата минута Росен Колев напусна със счупена костица на глезена, а след мача се оказа че Ивелин Янев е с усукан глезен. Очакванията са юношата на ЦСКА да се завърне на терена в последните 2 пролетни кръга. Янев пък бе един месец извън игра. Тъкмо се оправи и взе, че пресече нелепо топка на тренировка и се завърна чак в протоколното гостуване под Аязмото.

Малшанс преследваше и върналият се към най-добрите си дни след 3-те операции Миро Манолов. Първите 8 пролетни кръга той вкара 6 гола. 9-тия мач с Калиакра във Варна обаче се оказа последен за Миро. През първата половина на първото полувреме нападателят изработи дузпа, но бе зверски ритнат и оперираното му коляно изпращя. За негово щастие прегледа показа че се е разминал с най-лошото и ще е в състояние да започне лятна подготовка през юни.

В 10-тия кръг при гостуването на ЦСКА дойде ред и на Марлон Фернандес да влезе в лазарета. Румен Трифонов му тегли няколко секири и остави бутони за спомен в крака му. Ядрено-магнитния резонанс установи че Фернандес е със скъсан менискус и заедно с Паломино ще легнат под ножа тези дни. Двамата вече имат запазени билети за Венецуела, където ще отдъхнат месец преди да се завърнат в морската ни столица.

За капак на всичко в Стара Загора се контузи не само вратарят Денчев, но и Георги Божилов. Почти сигурно става въпрос за скъсан менискус, което означава, че и за нападателят . Преди 2 години обаче Жоро претърпя по-тежка операция на коляното, така че сега се надява да започне пълноценна лятна подготовка в края на юни.