Монката очаква силен плажен футбол този сезон

Спорт

09-05-2012, 09:27

Снимка:

ВАРНАУТРЕ.БГ

Автор:

Ивайло Борисов

Всичко от Автора

Трети варненски отбор се пуска в шампионата, Черноморец (Бургас) с представител в държавното

Играещият треньор на Одесос-Хидроремонт, който е миналогодишен шампион в плажния футбол, Симеон Христов сподели, че очаква този сезон надпреварата да е по-силна от предишните години.

В тазгодишното издание на шампионата ще се пуснат нови два отбора – Черноморец Бургас и Варненската митрополия. Така варненските представители в първенството стават три, а общо тимовете в държавното ще са 8. Това са: Черноморец Бургас, Варненската Митрополия, Одесос-Хидроремонт, Варненските момчета, Академика, Тича (Долен чифлик), СА МВР, ФК Русе.

„Очаквам силен държавен шампионат, не само заради повечето отбори, които ще премерят сили, а и защото тимовете играят вече 5 години в този спорт и се развиват след всеки шампионат. За разлика от други спортове нещата в плажния футбол вървят нагоре. Където има хора, които работят със желанието да свършат нещо нещата се получават”, каза за ВарнаУтре.бг Симеон Христов.

Междувременно стана ясно, че тазгодишното издание на първенството ще се проведе в три града – Бургас, Русе и финали във Варна. По програма бе заложено да се играе и в София, но по непотвърдена информация организаторите на първенството нямат достатъчно средства за да покрият четвърти турнир. В Бургас надпреварата ще се проведе на 15 - 17 юни, Следващия е 20-22 юли и големият финал е 24-26 август. Първите 6 отбора в класирането след първите два турнира ще играят във Варна Супер-финал в който ще се определи новият шампион на България. Системата е взаимствана от на евролигата по плажен футбол. „Радващото е, че ръководителите на плажния футбол, за разлика от други спортове, не измислят нови схеми, а използват тези на европейската лига”, завърши Симеон Христов.

Междувременно стана ясно, че се предвижда и турнир за „Купата на президента на БФС”, тя ще се проведе през септември в Русе, като в нея ще играят четирите най-добри отбора в крайното класиране от държавния шампионат.