Юнашкият салон остава за спорт, ремонтират го със 700 000 лева

Мисия Варна

08-05-2012, 11:02

Снимка:

АРХИВ

Автор:

Росица Колева

Всичко от Автора

От Национална спортна база ще търсят съдействие от община Варна по изготвянето на документацията, необходима за строително-ремонтните дейности

Грандиозен ремонт на Юнашкия салон започва собственикът на съоръжението - Национална спортна база. 

Салонът ще бъде ремонтиран и обновен със 700 000 лв. Кога точно ще започне ремонтът и колко ще продължи все още не ясно, защото все още няма проектна готовност. Около 5-6 месеца ще отнеме процедурата по задвижването на документите на строително ремонтните дейности. Дългият период е заради факта, че сградата е паметник на културата. Именно заради това е избрана такава фирма-изпълнител, която да успее да запази фасадата на Юнашкия салон. Работата на строителната фирма ще е много специфична, защото ще й се наложи да съхрани характерните елементи по външната част на сградата. 

От Национална спортна база ще търсят съдействие от Oбщина Варна по изготвянето на документацията, необходима за строително-ремонтните дейности. Юнашкият салон обаче ще остане съоръжение за спорт въпреки суховете, че съоръжението ще бъде съборено и трансформирано в сграда за други цели.