Тръгва чистка в митниците

Новините

05-05-2012, 12:18

Снимка:

АРХИВ

Автор:

в.24 часа

Всичко от Автора

Вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков потвърди, че агенция "Митници" отива в Русе. И добави, че там "централата ще бъде доста по-малка"

За очаквана чистка в митниците след зрелищната акция на Капитан Андреево,

където в сряда вечерта бе арестувана цялата първа смяна митничари заради подкупи и рекет, съобщава "24 часа”. Прогнозата е уволненията и оставките да тръгнат от върховете на агенцията. Спрягат се имената и на двамата заместници на шефа на митниците Ваньо Танов, както и на един началник на митница. Правела се и нова структура на агенцията и системата на митниците, която щяла да отнесе и редови служители.

Вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков потвърди, че агенция "Митници" отива в Русе. И добави, че там "централата ще бъде доста по-малка".
От агенция "Митници" отказаха официален коментар. Източниците ни твърдят, че трусовете на Капитан Андреево силно са разклатили столовете, макар и по различни причини, и на двамата заместници на Танов - Борисов и Алдимиров.

Както е известно, между Танов и Цветанов има стари вражди. Дали Алдимиров е подводница на Цветанов е спорно. Версиите за излизането на Алдимиров от митниците, които се развиват, са две. Едната е, че скандалът е просто повод той да се върне в ДАНС. Това пък станало особено актуално, след като Елеонора Николова оглави, макар и временно, БОРКОР. Двамата работели добре, твърдят запознати. Втората версия е, че Танов видял в скандала удобен повод да отстрани човека на Цветанов с мотива, че той бил влязъл в митническите схеми.

Вторият заместник на Танов - Борислав Борисов можело да си отиде пряко заради скандала, тъй като той има ресор митнически режими и процедури, тарифна политика, акцизи и информационни системи. За него обвинението е, че
не е бил на ниво контролът над подчинените му.