Спартак 1918 чака с нетърпение мача между Добруджа и Любимец

Спорт

28-04-2012, 09:53

Снимка:

ВАРНАУТРЕ.БГ

Автор:

Ивайло Борисов

Всичко от Автора

"Соколите" таят надежди добричлии да загубят на стадион "Дружба" днес

Ръководството на борещия се за оставане в групата на професионалистите тим на Спартак 1918, таи надежди Добруджа да загуби при домакинството си на Любимец, а Етър да бие Сливен във Велико Търново.

Срещите са днес от 17 ч., като единствено двубоят на „соколите” с Черноморец (Поморие) е утре също от 17 ч. Причината мачът на Спартак 1918 да е ден по-късно, е срещата между Черно море с Локомотив (Пловдив) на „Тича”, която също е днес. Както е известно, по наредба на БФС в един град нямат право в един ден да има два мача от професионалния футбол.

При евентуална загуба на Добруджа днес и успех на „соколите” утре, разликата между двата тима остава една точка. При загуба на Сливен от „воеводите” пък, спартаклии ще се доближат до сливенци само на 3 точки. Интересното е, че Добруджа приема Сливен в 25-ия кръг, като успех на един от двата отбора почти сигурно ще спаси Спартак 1918 от изпадане. Всичко това обаче, може да се случи само при задължителни победи на „соколите” в оставащите мачове от шампионата.