Стефан Генов - треньорът, който продължава да се доказва

Спорт

27-04-2012, 09:35

Снимка:

ВАРНАУТРЕ.БГ

Автор:

Ивайло Борисов

Всичко от Автора

Специалистът на чело на Черно море знае как да изненада Локомотив, още повече, че е достатъчно запознат с играта на пловдивчани. Но сега от най-голямо значение ще е играта на младите футболисти, които излязат на терена в събота.

Треньор е нещо повече от професия. Това е призвание, поне за тези, които оставят ярка следа в спортната история на даден клуб.

Успешен треньор се определя от постиженията, които е постигнал. Успешен треньор за Черно море определено е Никола Спасов. Всички знаем какво направи Кольо с „моряците” и какви успехи постигна с този отбор. Сега обаче е времето на Стефан Генов. Генов, който пое тима след безличния Велизар Попов, направи отбор плашещ грандовете с футболисти от Б група. Всички знаем какви играчи бяха привлечени през миналото лято и колко скептично настроени бяха феновете на клуба, след като прочетоха имената им в медиите. Никой не знаеше за Росен Колев, защитникът на Ком Миньор (Берковица), който в момента е един от най-добрите централни защитници в А група. Генов накара тима да играе футбол и постепенно заличи прозвището, което бяха лепнали на Черно море – най-грубият отбор в А група.

Сега пред специалиста стои поредното предизвикателство. Пловдивчанинът трябва да излезе срещу един от добре представящите се отбори в А група – този на Локомотив (Пловдив), в осакатен състав. Лошото е, че наставникът няма да може да разчита на опитните си футболисти и ще използва някои от младите играчи в тима. Както е известно Дончо Атанасов, Ивелин Янев, Росен Колев, Ермес Паломино и Миро Манолов няма да вземат участие в двубоя със „смърфовете”. Сега работата на треньора е да избере най-доброто в срещата с Локото. По всяка вероятност Генов ще заложи на млади и без достатъчно опит футболисти, от които зависи представянето на тима в в събота. Генов знае как да изненада съперника, още повече, че е достатъчно запознат с играта на пловдивчани. Но сега от най-голямо значение ще е играта на младите футболисти, които ще излязат на терена в събота. Те трябва да покажат качества, хъс и себераздаването, което се иска от тях. Именно сега ще се разбере, кои от младите футболисти стават за Черно море. Тези футболисти трябва да се докажат пред треньорите, феновете, ръководството, дори и пред приятелите си. А Генов ще трябва да ги нареди, нещо което специалистът знае как се прави.