Североизточната В група загуби финала в Ловеч

Спорт

26-04-2012, 16:18

Снимка:

ВАРНАУТРЕ.БГ

Автор:

Ивайло Борисов

Всичко от Автора

Футболистите от варненския регион паднаха от тима на Югоизтока с 0:2

Сборният отбор от Североизточната В група загуби финала в турнира за определяне на тима, който ще представи България на Европейско първенство.

Както е известно, тима на Севера участва в турнир за определяне на аматьорски национален отбор по футбол, който се провежда в Ловеч. Представителите на варненската група, загубиха с 2:0 от Югоизтока, които пък печелят традиционното състезание за трети път в последните пет години. Треньорът на Литекс Христо Стоичков изгледа мача от трибуните на градския стадион. До него имаше и съгледвачи на Чавдар (Етрополе) и ЦСКА.

Всяка година се провежда турнир, в който участват представителни отбори от четирите В групи. Победителят в надпреварата получава правото да изгради със свои футболисти и треньорско ръководство представителния тим на „трикольорите". От четирите зонални съвета на БФС, обаче имат право да препоръчат няколко футболисти, които също да се включат към А отбора. В отборите имат право да участват футболисти, които са нямали професионални договори и са до 23 години.

Ядрото на тима от североизтока е съставено от футболисти на Суворово, Девня, Бяла и Балчик. Сред тях са юношите на Черно море Ивайло Станчев (Суворово), Севдалин Стайков и Красен Костов (Черноморец, Балчик), както и Пламен Куртев и Даниел Венков също от тима на Суворово.