Бивш треньор на Спартак на прокурор, заради разправия със служители на "Пазари"

Мисия Варна

26-04-2012, 13:34

Снимка:

© ВАРНАУТРЕ.БГ

Автор:

Росица Колева, Ивайло Борисов

Всичко от Автора

Петров заедно с шефа на фирма "Атлант" Адам Адамов, който стопанисва сладкарница на пазара, за която не плаща наем от години, почти стигнаха до физическа саморазправа със служители на общинското дружество

Бившият треньор на Спартак (Варна) Иван Петров става клиент на прокуратурата заради опита си да набие служители на общинска фирма "Пазари".

Петров стана участник в екшън разиграл се на Централния пазар в началото на седмицата. Той заедно с шефа на фирма "Атлант" Адам Адамов, който стопанисва сладкарница на пазара, за която не плаща наем от години, почти стигнаха до физическа саморазправа със служители на общинското дружество. В инцидента са участвали и синовете на Адамов. Срещу четиримата бабаити вече е пусната жалба от "Пазари" в полицията и в Районна прокуратура. Иван Петров беше треньор на Спартак през лятото на 2004г. От поста обаче беше освободен само 20 дни, след назначението.

Повод за разигралия се екшън на Централния пазар станаха самоволно изместени маси за продажба на зеленчук от Адамов. Той и неговите хора използвали събота и неделя, когато администрацията на "Пазари" почива и преместили няколко маси, разположени пред сладкарницата. Сергиите са в утвърдената схема за разполагане на обектите на дружеството. В понеделник след като администрацията установила разместването започнала да връща масите. Тогава от сладкарницата излезли четиримата, срещу които е пусната жалбата и налетяли на служителите. Последвал скандал, който без малко да прерастне в бой.

Заради заплахите от "Пазари" веднага извикали полиция. Четири екипа униформени се отзовали на сигнала за да прекратят набезите на побойниците. По-късно те са били прибрани в районното за да дават обяснения.