Последни новини от орловото гнездо

Животът

24-04-2012, 13:51

Автор:

ВАСИЛ ВАСИЛЕВ

Всичко от Автора

Животът в природата, лайв

В момента в щатите е нощ и трите пилета спят

Онлайн камери и денонощни предавания на живо. Това е бъдещата мания в интернет пространстовото. Сайтът ustream.tv е един от многото канали за наблюдение в реално време.

Екипът на ВарнаУтре се включи в камерите за животни и домашни любимци, сред които орлите са от най-посещаваните. Сега в САЩ е нощ и пилците спят, докато родителите им ловуват. В момента през тази камера гледат над 6300 души от цял свят и обсъждат случващото се в чат канала на предаването. Устройството е поставено в гнездото им и работи денонощно, записвайки важни моменти от живота на тварите. Това е част от програма за следене на развитието на популациите на застрашените видове и наблюдаване на поведението им в природата. Подобен проект се подготвя и за Природен парк Златни пясъци, където ще се сложат камери при някои хабитати на горски прилепи и прелетни птици. Но при нашият проект вероятно няма да има публичен достъп.

Сайтът предлага записи на интересни моменти, както и репортажи и радио на живо. Най-посещавана е секцията за животни и домашни любимци с камери в гнезда, хралупи, къщи и обиталища на всевъзможни домашни и екзотични животни, включително и подводни устройства на тропически рифове или пингвини на южния полюс.

13:50 резерват Машату Африка, две африкански диви свине и една антилопа идват на водопой край езерото на Пит.

13:52 свинете си заминаха, но един жираф нападна близкото дърво.

 


Live video from your iPhone using Ustream


Live stream by Ustream