Юношите на Черно море изпуснаха Своге под моста

Спорт

23-04-2012, 13:22

Снимка:

ВАРНАУТРЕ.БГ

Автор:

Ивайло Борисов

Всичко от Автора

„Моряците” направиха 1:1 с тима на Спортист

Юношите на Черно море изпуснаха да победят тима на Спортист (Своге) на собствения си терен под Аспаруховия мост.

Срещата от 26-ия кръг на Елитната група до 19 г. завърши при резултат 1:1, като попадението за варненци вкара Диан Малчев в края на мача. 

„Моряците” започнаха доста лежерно срещата, като си мислеха, че им предстои протоколен мач с предпоследния в класирането в тяхната група. Гостите от Своге пък се бяха прибрали в собствената си половина и разчитаха на контраатака. Именно след такава падна и първият гол в двубоя. След една наглед безобидна ситуация и изритана топка от страна на гостите, централният защитник Димитър Кюркчийски не успя да намери топката с глава, тя го прехвърли и останал сам срещу вратаря футболист на Спортист откри резултата. Всичко това става в 45-ата минута на двубоя.

През втората част варненци диктуваха темпото, но така и не успяваха да реализират. В 81-вата минута минута все пак домакините успяха да изравнят. Диан Малчев бе намерен на скорост в наказателното поле, премина излезлия напред вратар на гостите и вкара топката в опразнената врата на Спортист. До края на срещата тима от Своге буквално се бе окопал пред вратата си, като нападателите на гостите бяха на дъгата пред собственото си наказателно поле. Въпреки тоталния натиск варненци не успяха да вкарат топката във вратата на Своге.

Съставът на Черно море: Николай Кирчев, Костадин Иванов, Димитър Кюркчийски (80-Веселин Тисовски), Слави Сталев, Александър Милев (70-Мустафа Мустафа),Никола Найденов, Кристиян Димитров, Бекир Расим, Петър Михайлов, Виктор Митев, Диян Малчев.