Юноша на Спартак герой за Девня

Спорт

22-04-2012, 21:51

Снимка:

АРХИВ

Автор:

Ивайло Борисов

Всичко от Автора

Георги Глушков донесе успеха за девненци срещу Черноломец (Попово) в края на срещата 

Третодивизионният Девня успя да победи тима на Черноломец (Попово)в среща от Североизточната В група. Девненци надиграха Попово с 1:0, като единственото попадение в срещата вкара юношата на Спартак (Варна) Георги Глушков. 


През цялата среща девненци бяха по-стойностния отбор, но така и не успяха да намерят верния път към вратата на Черноломоец. След няколко пропуска на Георги Глушков и Георги Иванов - Гонзо, освободеният след началото на зимната подготовка от тима на Спартак 1918 футболист вкара страхотен гол с глава в 82-рата минута на двубоя. След пробив по фланга и последвалото центриране Глушков насочи неспасяемо топката в горният десен ъгъл на вратата на поповци и за пореден път се превърна в герой за тима от долината на химията.
След тази победа в Девня се чувства някакво израстване на футболистите, който вече шести мач нямат загуба. Проблема с парите в третодивизионият клуб остават, като наставникът на Николай Кателиев сподели, че ако положението не се стабилизира ще подаде оставка. Шефовете на тима обаче са обещали, че другата седмица ще бъдат изплатени всички задължения към играчи и треньори. Както вече писахме, футболистите имат да получават премии в размер на над 650 лв., а самият треньор около 3000 лв.