ЦСКА взе ценни три точки от Черно море

Спорт

22-04-2012, 15:43

Снимка:

ВАРНАУТРЕ.БГ

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

 Черно море остава на седмата позиция с актив от 43 точки 

Черно море загуби при гостуването си на лидера в А група ЦСКА с 4:1.

Отслабеният състав на Стефан Генов определено не успя да се противопостави на „армейците” и заслужено падна в София. Попадението за Морето падна от дузпа, след като Румен Николов бе фаулиран в наказателното поле, а точен от бялата точка бе капитанът Жоро Илиев.

Още от самото начало на двубоя варненци имаха затруднения с удържането офанзивните футболисти на ЦСКА и това пролича още в петата минута, когато „армейците“ откриха резултата. Жуниор Мораеш спечели бе фаулиран на опасна позиция в атака. Превърналият се в щатен изпълнител на статичните положения Антон Карачанаков изстреля поредния си снаряд, с който разтресе напречната греда на вратата. Борис Галчев посрещна отскочилата топка и стреля покрай вратаря на Черно море за 1:1.

Секунди по-късно завърналият се в състава на ЦСКА Нджонго Присо пропусна да се разпише след опасен диагонален изстрел, уловен от стража на „моряците“. Кратко след това и Мораеш не успя да удвои аванса на тима си след изключителен шанс за вратаря Денчев. Галчев стреля технично от фаул в 16-ата минута, но над рамката.

Едва след 20 минути игра Черно море успя да пристъпи заплашително в половината на ЦСКА. Георги Илиев стреля необезпокоявано с глава, след като бе изпуснат от защитата на „червените“. Капитанът обаче насочи изстрела си право в Райс М'Боли.

В 25-ата Жуниор Мораеш за пореден път през сезона изложи на показ изключителната си техника, разписвайки се за 2:0 след невероятна индивидуална акция в полето на Черно море. С елегантен финт бразилецът елиминира Александър Александров и с мек удар фалцов удар насочи топката в далечния десен ъгъл на вратата за 11-тия си гол от началото на сезона.

Варненци върнаха интригата, след като Георги Илиев намали за 1:2 от дузпа. Крачунов действа неуместно, като извърши нарушение срещу Румен Николов. Арбитърът Христо Ристосков не се поколеба да посочи към бялата точка. Капитанът на „морето“ нямаше трудности да намали разликата с безгрешен изстрел от 11 метра.

Петър Денчев отрази удар на Карачанаков в другия край на терена, преди Мораеш да възстанови аванса от два гола на ЦСКА. Домакините също получиха правото да стрелят от бялата точка, след като бразилецът бе препънат от Попов в наказателното поле. Хладнокръвно голмайсторът на „армейците“ прати топката по земя в десния ъгъл за 3:1.

След почивката кадровите проблеми на старши-треньора на Черно море Стефан Генов се увеличиха с още един. Марлон Фернандес напусна терена принудително, получавайки контузия след фаул от страна на Румен Трифонов.

ЦСКА очаквано действаше по-консервативно и пестеливо след почивката. Въпреки това възможности пред атакуващите играчи продължаваха да се откриват. Мораеш засече центриране от ъглов удар с глава, но стражът на „морето“ внимаваше и затвори ъгъла си без да допуска сериозни последствия.

Георги Божилов принуди Райс М'Боли да прави рядко спасяване в мача. Халфът на Черно море стреля мощно с левия крак от границата на наказателното поле, като алжирският страж на „червените“ акробатично изби в корнер.

Мораеш подхвана опасна контраатака по дясното крило като пусна отличен пас към капитана си Тодор Янчев. Ветеранът се озова абсолютно сам в наказателното поле на гостите, но прибързано предпочете да прехвърли Петър Денчев, което улесни вратаря на варненци в отразяването на удара.

Победата на ЦСКА стана само по-убедителна, когато младият халф Християн Попов засече злощастно топката на предела на наказателното си поле и я прати в мрежата на Денчев за 4:1.

В последните минути феновете на ЦСКА имаха още един повод за радостни възгласи, тъй като на терена след дълго отсъствие се завърна Апостол Попов.

ЦСКА - ЧЕРНО МОРЕ 4:1
1:0 Борис Галчев 6'
2:0 Жуниор Мораеш 25'
2:1 Георги Илиев 29' (дузпа)
3:1 Жуниор Мораеш 41' (дузпа)
4:1 Християн Попов 80' (автогол)

ЦСКА: Райс Мболи, Тодор Янчев (к), Румен Трифонов, Жуниор Мораеш, Иван Бандаловски, Борис Галчев, Ангел Грънчов (Попов), Николай Дюлгеров, Пламен Крачунов, Антон Карачанаков (Янев), Нджонго Присо (Костов)
Резерви: Благой Макенджиев, Антонио Томас, Станислав Костов, Станко Йовчев, Апостол Попов, Коста Янев, Георгиан Паун
Старши треньор: Стойчо Младенов

ЧЕРНО МОРЕ: Петър Денчев, Сашо Александров, Ал. Александров, Живко Атанасов, Християн Попов, Самуел Камазола (Митев), Симеон Симеонов, Георги Илиев (к), Марлон Фернандес (Андреев), Георги Божилов, Румен Николов;
Резерви: Пламен Колев, Михаил Лазаров, Янчо Андреев, Илиян Капитанов, Слави Сталев, Кристиян Димитров, Виктор Митев
Старши треньор: Стефан Генов

Жълти картони: Трифонов - ЦСКА, Камазола - Черно море

Главен съдия: Христо Ристосков
Стадион: "Българска армия"