Математическата и "Захари Стоянов" поне още година заедно

Мисия Варна

19-04-2012, 15:55

Снимка:

АРХИВ © IMPACT PRESS GROUP

Автор:

РОСИЦА КОЛЕВА

Всичко от Автора

Разделяне ще има, но то няма да стане за една нощ

Математическата гимназия и основно училище "Захари Стоянов" трябва да свикнат с мисълта, че ще бъдат заедно поне още една година.

Това каза варненската депутатка и член на парламентарната комисия по образование Лилия Христова. Тя присъства на заседание на местната образователна комисия към Общинския съвет на Варна.

Съветниците за пореден път коментираха казуса за сградата, която делят двете школа. Според шефа на образователната комисия Славчо Славов не местният парламент трябвало да взема решение, кое от двете училища да се премести. Общинският съвет не бил орган, който да решава събдата на толкова много деца.

"Говорих с директорите и на двете училища и те сами не могат да решат. Смятат, че правилното решение ще вземе точно Общинския съвет", контрира обаче съветникът от "Коалиция Варна утре" Костадин Костадинов. Славов пък отвърна, че да се нищи темата за пореден път вече било подигравка с комисията.

Според Лилия Христова именно в прерогативите на общината е разделянето и преместването на някое от училищата. Тя обаче е категорична, че това не може да се случи за един ден. "Запозната съм случая и ако се помисли добре ще се случат правилно нещата", коментира тя. "Да се противопоставят кварталните деца на талантливите деца обаче недопустимо", каза още Христова.