Георги Китанов с приз за най-добър млад спортист за март

Спорт

14-04-2012, 11:10

Снимка:

bfunion.bg

Автор:

Ивайло Борисов

Всичко от Автора

Футболистът сподели пред репортер на ВарнаУтре.бг, че е щастлив от получената награда, която всъщност е и за цялата академия на „моряците”, тъй като тя продължава да вади таланти 

Вратарят на Черно море и националния отбор до 17 г. Георги Китанов, който е на лагер с по-големия набор (U18), бе избран за най-добър спортист на месец март в традиционната анкета на „Виаспорт". 

Съотборниците на стража в състава на селекционера Владо Стоянов вече бяха в Правец, когато той получи статуетката в Пресклуб "България".

Китанов е един от най-големите таланти във вратарския пост в школата на Черно море и несменяем страж в националния отбор в няколко възрасти. Пази през март в Елитните квалификации в Германия, където младите "лъвове" постигнаха победа с 2:0 срещу Турция, 0:0 с Португалия и 1:2 с финалиста на европейското Германия. Той е втори капитан на състава, който в момента се намира на повече от престижното за родния футбол 14-о място на Стария континент.

Китанов е предпочетен от 14 спортни редакции, 8 за гласували за изгряващата ни звезда в шорттрека Катрин Маноилова, 3 за талантливия капитан на юношеския национален отбор по хокей на лед Мартин Николав, а две анкетни карти са невалидни. Роденият в Благоевград Георги е първият номиниран футболист във вече едногодишната история на допитването.

 

Самият футболист сподели пред репортер на ВарнаУтре.бг, че е щастлив от получения приз, който всъщност е и признание за цялата академия на „моряците”, която продължава да вади таланти. „Доволен съм от получената награда. Оказа се, че аз съм първият футболист, който печели подобен приз в тази анкета, дори и първият номиниран състезател по футбол в нея. Това няма как да не ме радва. Искам да благодаря на всички, които гласуваха за мен и на моите треньори в школата Тодор Каменов, Краси Колев, както и на треньора на вратарите в националния отбор Мирослав Митев, които са главните виновници за израстването ми като футболист", каза Китанов, който ще пази на родените през 1995 г. футболисти от школата на Черно море, който днес играят в Ловеч с местния тим на Литекс. Наставници на набор 95 са Радо Боянов и Станислав Стоянов.