Баскетболистите на Черно море паднаха в Ботевград

Спорт

13-04-2012, 19:58

Снимка:

АРХИВ © ВАРНАУТРЕ.БГ

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

В последните два мача на Националната лига Черно море ще приеме Спартак Плевен и ще гостува на Левски

Днес възпитаниците на Любомир Минчев бяха надиграни със 75:61 при гостуването си на Балкан в Ботевград от 26-ия кръг на шампионата.

Така домакините се доближиха само на една победа от моряците в класирането на Националната лига и в последните два кръга ще се опитат да изместят варненци от петото място. В последните два мача Черно море ще приеме Спартак Плевен и ще гостува на Левски, а ботевградчани са гости на Ямбол и домакини на Лукойл Академик. При равенство между двата отбора предимството ще е в полза на Балкан заради по-добри показатели в преките двубои.

Първата четвъртина протече много оспорвано като само в началото й домакините бяха повели със 7:0. След това варненци се посъвзеха и почнаха да намаляват, а малко сред средата на първата част изравниха и резултата. В крайна сметка първата четвъртина завърши при резултат 25:24 в полза на Балкан. Варненци отново изравниха във втората четвърт, а три минути и половина след началото й с кош на Тихомир Желев поведоха за първи път в мача. Ботевградчани обаче направиха добри минути и дръпнаха с 6 точки. Малко след това преднината стигна и до 7, а след края на първото полувреме Балкан бе напред с 42:37. Черно море вкара първите 5 точки след паузата и изравни резултата. След това обаче домакините отговориха със серия от 8:0 и отново поведоха. До края на третата част те бяха напред в резултата, като варненци свалиха до 3 точки в един момент. Балкан обаче не позволи ново изравняване и след 30 минути резултатът бе 58:52.
Малко след началото на последната четвърт гостите намалиха пасива си на 2 точки, но от тук до края нивото на играта им спадна драстично и допуснаха 16-ата си загуба за сезона, като тя е седма в последните осем мача на тима, откакто Сашо Янев напусна.

Най-резултатен за домакините бе Станимир Маринов с 18 точки За Черно море Тихомир Желев направи много силен мач и реализира 24 точки. Николай Колев пък завърши с дабъл дабъл – 13 точки и 11 борби.

Балкан – Черно море 61:75 (25:24, 17:13, 16:5, 17:9)

Балкан: Филипов 10, Маринов 19, Лилов 9, Бинев 9, Мароевич 13 (Маринчешки 5, Мортън 1, Касабов 5, Мартин 5)

Черно море: Хънт 5, Желев 24, Кьосев 8, Н. Колев 13, Илиев 2 (Давидов 7, Алексиев, Цонков 2, Радев)