STRONG MAN отново във Варна

Спорт

12-04-2012, 21:31

Снимка:

АРХИВ © ВАРНАУТРЕ.БГ

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Състезанието ще се проведе на 18 април от 9,30 ч. на спортния комплекс в ТУ-Варна

Варна става домакин на състезанието STRONG MAN-2.

Вътрешностудентското състезание на ТУ-Варна се организира и провежда от катедра „ФВС” на университета със съдействието на студентски съвет.

Състезанието се проведе за първи път миналата година и има за цел да популяризира спорта сред учащите в ТУ Варна в и извън учебно време. Да създаде социални контакти между студентите от различните специалности и факултети. Идеята на организаторите е в надпреварата да се включат максимален брой участници, независимо от тяхното ниво и възможности. Състезанието ще се проведе на 18 април, сряда от 9,30 ч. на спортния комплекс, игрище за футбол и баскетбол на ТУ.

Участниците се състезават индивидуално, като всяка дисциплина носи толкова точки на победителя, колкото е общия брой участници. Пример: при 17 участника 17 точки. Всеки следващ в класирането взима с една точка по-малко до последния, който получава 1 точка. Състезател, който не завърши или не изпълни изискванията в дадена дисциплина не взима точки (0 точки), но може да продължи състезанието. Регламента за точкуване е различен в зависимост от спецификата на всяка дисциплина, като упражнението може да е за време, за бройка или комбинирано за време и бройка. Всеки състезател получава номер който съвпада с реда на записване и определя последователността, в която започва всяка дисциплина от състезанието. Ако някой от участниците се откаже предварително, влиза в крайното класиране с точките които е събрал до момента.

Дисциплини:
мъже: Пренасяне на гума 30 метра – време, премятане на гума 30 м за време, теглене на гума 30 м за време, повдигане щанга 60 кг от гърди от стоеж -брой.

жени: Въртене на крос-тренажор – разстояние за време, коремни преси за долна част до отказ – брой, хвърляне на медицинска топка – метри.