Скандал! БФС вади Черноморец от турнирите

Спорт

12-04-2012, 20:51

Снимка:

ВАРНАУТРЕ.БГ

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

На "Иван Асен" обмислят отнемане на лиценза на бургазлии, за да вкарат и Литекс, и Левски в Лига Европа

Невероятен скандал е на път да взриви българския футбол, научи БургасУтре.бг

В БФС търсят вратичка да не дадат лиценз на Черноморец за участие в евротурнирите дори героите на Херо да се доберат до такъв.

В момента те са на трето място пред галениците на БФС Литекс и Левски. След отпадането на ловчанлии от купата, единият от двата състава ще се прости с евромераците си, стига Локо (Пд) да спечели отличието.

Ако това се случи на 16-и май, в оставащите две седмици до края на шампионата на "Иван Асен" ще направят всичко възможно да ударят по лиценза на Черноморец.

Той и без това се клати сериозно заради неизчистените взаимоотношения между общината, която е акционер в клуба и Митко Събев. Кметът пое ангажимент за разсрочване на дълга на футболната гордост на града, но решението все още не е минало.

Освен това Черноморец дължи и сериозна 6-цифрена сума на свои бивши играчи и треньори, което също може да се окаже труден за разрешаване проблем.

Освен лицензионен, БФС подготвя и друг удар по Черноморец, за да го изхвърли от Европа. Всъщност заверата вече е факт - в последните кръгове отборът на Херо е ощетяван жестоко от арбитрите, а тази тенденция тепърва ще ескалира в задаващите се мачове с Левски, Литекс и Лудогорец.

Целта е доминиращите в Изпълкома клубове от "Герена" и Ловеч да си разчистят чрез чернодрешковците пътя към Европа, след като на терена няма как да преборят Черноморец.

За това намекна и треньорът Димитър Димитров. Херо не спира да алармира, че докато срещу Черноморец се води война с всякакви средства, другите състави не спират да си играят приятелски мачлета с предизвестен край.