Ах, колко жалко е да си левскар!

Спорт

09-04-2012, 09:47

Автор:

Владимир Методиев, sportline.bg

Всичко от Автора

Във ФК Говеждо търсят своята нова капистра да утрепят щръклицата

Знаете ли какво е муха-щръклица. Ужасно гадно нещо, което пробива кожата на говедото на подходящо място, където си снася яйцата.

И докато те растат, на телешкото парче месо му се случват такива неща, родили в народната приказка термина "пощръкляло говедо". Синджирът за връзване на такова пощръкляло говедо се нарича капистра. Е, Иво Тонев намери капистрата в родата си - сложи кумеца Ясен Петров за треньор. На Левски! За кратко. Всъщност това не е Левски. Това е ФК Говеждо - апетитно парче месо, от което всеки иска да откъсне малко. Да се наяде и до там.А това дотам е кривата круша, под която днес зариват трупа на най-обичания някога български отбор. Зариват го и Батков, и Наско, и Мъри, и Гонзо. Апропо, това днес не е отбор. Това е обор. Гаден, миризлив, говежди. И никой не иска де от него. Защото е жалко. Много е жалко днес да си левскар.

Изкарал съм безброй много лета в селото на майка ми, в Чепинци. Най-футболното село в света. От тук са шампионите с Локо (Сф) и Левски Сашо Костов и Стоил Георгиев. От тук са най-паметните играчи в историята на Марек - близнаците Петрови, които разтрепераха дори Байерн (Мюнхен). От Чепинци е бившият вратар на Миньор Фильо Гърков. Близо до нашето село е роден и легендарният Божин Ласков. Ама аз тези хора не ги знаех. Беше ми интересно друго - защо пастира пуска говедата на околовръстното и те имат интелекта да се приберат сами, а на другия ден нямат интелекта да се освободят сами - да повдигнат с муцуната си парчето дърво, което ги държи в робство в обора. Отговора го получих тези дни, след като настана драмата с треньорски пост в Левски - когато си говедо, ти си говедо за цял живот. Ти не искаш да се освободиш, ти си искаш пашата. Без да предполагаш, че те угояват, за да ти теглат ножа. Както сега теглиха ножа на Левски. Както Мъри си искаше неговите 130 000 евро. Призна го Иво Тонев - Стоилов си чакаше едни пари. Тъжно е, гадно е! Преди да застане начело на Левски Мъри бе Господин Никой. Такъв си остана и когато 11 малки негърчета от Беверен го унижиха. Не Сираков, а Тодор Батков застана зад него. И заради това, заради случващото се днес в Левски, Мъри трябваше да приеме предложението.

Извинявайте, но всичко, което се случи в последните 72 часа е точно това - краят на Левски. Прав, много прав е бил другаря Батков, комсомолският секретар Тодор, когато е гласувал името на Дякона да бъде заменено с онова на любимия ни кашкавал "Витоша". Левски, Васил Левски не заслужава това. Защото е гавра. С името му, с идеалите му. Станимир Стоилов поставял условия да поеме клуба, ако начело е Сираков. Същият този Наско, който между два залога работи за ЦСКА. ЦСКА, който се радва на фалита на футболната "синя" икона Гонзо. Същият този Иванов пък заради който Мъри не иска да се върне в "Подуяне". Луда работа, объркана работа! Ако Крали Марко е знаел какви хора ще населят мястото, където са му висяли „дисагите”, какво ще се случи в това „Подуяне”, със сигурност щеше да си ги премести. Така както Иво Тонев си премести кумеца Ясен Петров от единия крачол в другия. И вчера Яската осъмна старши-треньор. Жалко е! Не за него. За левскарите! И за Иво Тонев. Трябваше да дойде един локомотивец, за да се разбере, че някой го боли за Левски. И заради това жертва родата.

Това е същият този Ясен Петров на Иво, който Гонзо пращаше миналия сезон да му носи конусите, докато той обяснява на Тасевски, Грийн, Мюлдер, Гаджев и Йовов как да играят. И Джанини беше всеотдаен, носеше вода, бухти, толумби, свинско, телешко, кой от каквото има нужда. И днес на Йовов и останалите Гърбушковци им сложиха за треньор ятака Петров. Е-е-е-е, Стойчо, ти ли говориш, че има държавна политика срещу ЦСКА!? Не, ако има такава, тя е срещу Левски. И я водят левскарите. Такива като Сираков. Такива като мъревците, дето за 100 000 лева са готови да предадат Левски. Стоилов, нямаш право! Ти искаше Гонзо-Вън! И Гонзо излезе, остави ти Левски. И тогава ти лъсна задника. На Левски му лъсна задника.

Оказа се, че е гадно да си левскар. Редови, който обича отбора безвъзмездно, обича го срещу онези 20 лева на месец, които дава, за да гледа отбора. От тук нататък, от днес, когато сте обидили този левскар, Левски просто го няма. Не Илиан Илиев, утре Илианилиевица да дойде, колкото и неопетнена да е, спасение няма. Защото Иво Тонев попита: "Какви левскари сте вие!? И отговорът е гаден, тъжен. Ние сме левскари като Наско Сираков! Като Мъри Стоилов. Като всички онези, които обичат Левски, само, когато са във ведомостта. Мама и и ведомост. Тя уби Левски!