Пешеходният ринг на Варна ще го бъде

Мисия Варна

06-04-2012, 11:17

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Търсят строител за новата пешеходна зона

3 млн.лв. от тазгодишния общински бюджет ще бъдат похарчени приоритено за реализацията на проекта

Проектът за пешеходен ринг в центъра на Варна ще види бял свят. 

Започва изграждането му, което ще осигури достъп до всички културно-исторически обекти във Варна, похвали се на профила си във Фейсбук шефът на финансовата комисия към местния парламент Иван Портних. 

3 млн.лв. от тазгодишният общински бюджет ще бъдат похарчени приоритено за реализацията на проекта, научи ВарнаУтре.бг. С парите ще се направи   обновяване на инфраструктурата по трасето, осигуряване на пешеходна зона и освежаването на фасадите на сградите по улиците „Преслав“ и „Сан Стефано“. 

Успоредно с това община Варна ще търси възможности за изграждането на подземни паркинги в района на ринга, които също са част от мащабния проект по инициативата JESSICA

Първият етап предвижда пешеходна зона с обща дължина 2300 метра от входа на Морската градина, покрай хотел „Черно море“, по бул. „Княз Борис I” до хотел „Мусала“, а оттам по ул. „Преслав“ и ул. „Сан Стефано“ до бул. „Приморски“, където маршрутът стига своята изходна точка.

Обектите по трасето на ринга са Катедралата, Историческият музей, църквата „Св. Никола”, Градската галерия, Музеят на Възраждането, Театърът, Римските терми, Аквариума, Военноморския музей, Музея на медицината и други паметници на архитектурата.

"Проектът е изключително важен, защото ще даде възможност на туристите обхождайки ринга да посетят културните забележителности на Варна. Реализацията му е огромна крачка в усилията да привлечем туристите и ще има значителен принос за вливането на допълнителни средства в икономиката на града ни", коментира Портних в своя профил в социалната мрежа.