Стартира силен аматьорски турнир във Варна

Спорт

05-04-2012, 14:00

Снимка:

© ВАРНАУТРЕ.БГ

Автор:

Ивайло Борисов

Всичко от Автора

Шампионът на България ще участва на Европейско първенство

Стартира нов аматьорски турнир по минифутбол „Eurofans“ във Варна в края на този месец.

Победителят в него ще играе финален кръг в столицата, където заедно с останалите първенци от пет регионални центрове – Пловдив, Русе, Бургас, Плевен и София от 10 до 13 май. Шампионът на България ще получи правото да участва на европейско първенство по мини футбол с победителите от останалите страни в Европа от 9 до 16 май в град Бигош. Българските първенци ще имат възможността, като награда, да посетят един от мачовете на Европейското първенство по футбол.

Аматьорският турнир е организиран от Българската асоциация по минифутбол, която бе създадена преди няколко месеца и е част от Световната асоциация, основана преди две години. Неин президент е бившият вратар на Черно море и президент на Левски  Томас Лафчис. Надпреварата във Варна ще стартира с демонстративен мач между журналисти и организатори, като в него се очаква именно Лафчис отново да сложи ръкавиците и да застане на вратата.

Във Варна състезанието ще е от 20 до 24 април на игрищата на стадион Спартак. Таксата за участие на всеки тим е 200 лева, като във всеки мач имат право да бъдат записани  9 човека, като за останалите двубои в групата могат да бъдат правени промени в списъка с играчите, така че общата бройка на футболисти може да бъде 15 души.

Записванията прави регионалният координатор на турнира Бисер Маринчев, на телефон 0878/286416 и e-mail: [email protected].

Крайният срок е 18 април, когато в 19 ч. ще се проведе и техническата конференция.

Единствените ограничения за участниците са, че играчите трябва да са навършили 18 години и в последните 12 месеца да не са имали професионален договор с отбор по футбол или футзал. Това дава предпоставки за съставянето на изключително силни отбори, което ще вдигне класата на турнира. Шампионът ще получи купа, екипировка и покриване на пътя, спането и храната за четирите дни на турнира в София. Вторият също ще получи спортна екипировка.