Бутат бараките край Дупката, слагат ограда

Мисия Варна

02-04-2012, 14:23

Снимка:

© ВАРНАУТРЕ.БГ

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Инспекторите са категорични, че тази пролет ще бутат магазините, въоръжени с кметските заповеди за разчистване

Най-късно идния понеделник община Варна стартира акция „Булдозер“ за разчистване на павилионите, които опасват Дупката, 

съобщи vnews.bg, позовавайки на източници от специализирания отдел „Търговия и туризъм“ в кметския билдинг. Инспекторите са категорични, че тази пролет ще бутат магазините, въоръжени с кметските заповеди за разчистване от миналата година. „Те са минали през съда и са в сила“, коментира служител от дирекцията на Стойчо Бакалов.

През март кметът на Варна Кирил Йорданов обяви официално, че маха бараките от Дупката и светкавично разпорежда за опасване на зоната с красива декоративна ограда, която хем да гарантира естетичния вид на района, хем да предпазва деца и възрастни от падане в Дупката.

Нароченият за морски ЦУМ терен от години налива пари от наеми в „Търговски дом“ АД. Дружеството функционира като рентиерско и акумулира приход както от бараките, така и от платения паркинг на гърба. Собственик на Дупката е пловдивският бизнесмен Георги Гергов, който има готов план за ЦУМ.

Разчистването според общината е задължително заради неугледния вид на зоната, която се пада в най-скъпата част на пешеходната търговска улица на Варна.

Малцината търговци, които продължават да ползват павилионите, недоумяват защо ги разчистват в началото на туристическия сезон, а това не е станало есента.