Черно море аут от Лига Европа

Спорт

01-04-2012, 16:23

Снимка:

© ВАРНАУТРЕ.БГ

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Само преди дни, след успеха с 2:0 над Лудогорец, треньорът Стефан Генов обяви, че ако им се отдаде възможност да атакуват четвъртото място ще помислят над въпроса за евротурнирите

Черно море не са подали заявка за лиценз за участие в европейските клубни турнири през сезон 2012/2013, съобщава „24 часа“.

ЦСКА, Левски, Литекс, Лудогорец, Локомотив Пловдив, Черноморец и Славия са българските отбори, подали заявка  до вчера - 31 март, когато беше последният срок, в който Лицензионната комисия към БФС можеше да разглежда кандидатури. Явно от Черно море не смятат, че могат да се преборят за учатие в евротурнирите, тъй като не са пуснали заявка.

Само преди дни, след успеха с 2:0 над Лудогорец, треньорът Стефан Генов обяви, че ако им се отдаде възможност да атакуват четвъртото място ще помислят над въпроса за евротурнирите. В крайна сметка обаче, дори моряците по някакъв начин до края на сезона да успеят да се изкачат на място, даващо право за участие в Лига Европа, то няма да имат право да играят там.

Забележки и препоръки има към всички, но при спазване на разписанията от комисията лицензът на нито един от мераклиите няма да бъде застрашен. “Има възможност за сублицензиране на Септември Симитли“, заяви шефът на лицензионната комисия към футболния съюз Красин Кръстев.
„Според правилата на УЕФА, ако отбор от по-ниските дивизии достигне до реална възможност за Европа чрез националната купа, може да получи право допълнително. Срокът за това е 15 април. Ако Септември отстрани Лудогорец в полуфинала за купата на България, то ще бъде направена допълнителна заявка“, добави Кръстев.