Внезапна тълпа атакува общината

Мисия Варна

27-03-2012, 21:16

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

150 младежи танцуват на стълбите пред общината докато тече сесията на градския парламент

Стълбите на община Варна се превръщат в сцена за флашмоб.

В буквален превод  флашмоб означава моментна тълпа или внезапна тълпа. Това е предварително запланувана и организирана масова акция, в която голяма група хора се появява внезапно на обществено място и в продължение на броени минути изпълнява някакво абсурдно действие след което се разотива също така внезапно, все едно нищо не се е случило.

Флашмобът е организиран за 28 март от 10 часа и е по повод кандидатурата на Варна за Европейска младежка столица през 2015 г. Мястото не е избрано случайно, защото по същото време на сесията на Общинския съвет  трябва да се гласуват кандидатурата на града ни.

Хореографията за танца, който ще бъде представен пред сградата на Община Варна е направена от известния Варненски танцьор Георги Гош Енчев. До момента желание да се включат в танцовия флашмоб са заявили над 150 младежи.  От няколко дни в социалните мрежи тече и обучителен клип за танца.

Идеята Варна да стане Младежка столица е подета от няколко младежки неправителствени организации. Щом общински съветници гласуват кандидатурата, документите ще бъдат изпратени до Европейския младежки форум, който ще ги разгледа и ще направи първо класиране на градовете. Ако Варна мине на това класиране, ще се изискват детайлно списание на програмата и дейностите през 2015 г. Един от основните акценти на кандидатурата е Младежкия фестивал Funcity, който тази година ще се проведе за втори път между 29 юни и 8 юли.

Изборът на Варна за Младежка столица през 2015 г. ще даде на града не само титла, но и възможност много млади хора да посетят града и да се включат в различни проекти и събития организирани през цялата година. Този избор е и прекрасна възможност за реклама на Варна. Това ще даде възможност за финансиране от страна на Европейския съюз на различни местни младежки проекти. С гласуване от страна на Общинския съвет във Варна, шансовете на града ни са големи, смятат представителите на младежките организации.