Черно море-Одесос поведоха при 14-годишните

Спорт

26-03-2012, 16:37

Снимка:

АРХИВ

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Варненските баскетболистки с три победи в Монтана

В поредното първенство, в което участва Черно море-Одесос е първенец.

Варненският баскетболен клуб оглави А група за момичета до 14 години. Турнирът се проведе в Монтана и бе втори в това първенство. Черно море-Одесос отиде с три загуби от първия турнир, но след три успеха в събота и неделя оглави временното класиране.

Варненки стартираха с труден успех с 61:52 над Рилски спортист, след което последва победа и над Левски. След много смени на водачеството тимът от морската столица  показа по-стабилна игра в края и взе победата с 3 точки – 62:59.

Влияние явно оказа и смяната на треньорите, след като в предишния турнир отборът бе воден от Славея Златкова, а в този - от Венцеслав Гечев.

В последния си мач Черно море-Одесос се наложи над Асеновец 2005 с резултат 72:54, след като загуби с 5 точки от тима в първия турнир. Това означава, че при равенство с Левски или Асеновец, варненки ще има предимство в директните двубои. Така след този турнир класирането оглавява Черно море-Одесос с по 3 победи и загуби, но и с мач повече от останалите отбори. Последният турнир от А група ще се проведе в Асеновград на 7 и 8 април.

Трябва да се отбележи, че варненки са над всички в още няколко първенства – междуобластните до 10 и 12 години, както и А групите за жени, девойки и кадетки.