На Гран При в Кувейт вместо химна на Казахстан прозвуча пародията от филма "Борат"

Спорт

26-03-2012, 13:04

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

ВИДЕО: "Проститутките в Казахстан са най-чистите на света, с изключение на тези в Туркменистан", ехти в залата по време на награждаването.

На провеждащия се в момента в Кувейт Гран при по спортна стрелба организаторите объркаха химна на Казахстан

с пародията му от скандално известния филм  "Борат: културно изследване на Америка за напредъка на славния народ на Казахстан", съобщава РИА Новости, позовавайки се на арабското издание Al Bawaba.

Конфузът е станал на церемонията по награждаването, когато в чест на победителката в състезанието е трябвало да бъде изпълнен химнът на Казахстан.

Героят на филма "Борат" е казахският журналист Борат Сагдиев, който пътува през цяла Америка до Калифорния, за да се ожени за звездата от списанието Playboy от сериала "Спасители на плажа" Памела Андерсън.

Премиерата на филма предизвика нееднозначна реакция както сред публиката в различни страни, така и от страна на властите на Казахстан, доколкото във филма преднамерено карикатурно и изкривено е показан животът в страната. Обаче след това официалната Астана смекчи своята позиция и реши да приеме лентата с хумор.

Случилото се в Кувейт не e първият инцидент с химна на Казахстан през този месец. Широк отзвук предизвика и случаят, когато на откриването на фестивала по ски спорт в Костанайска област (Северен Казахстан) вместо държавния химн за няколко секунди включиха хита на Рики Мартин Livin' la vida loca. Видеозаписът с откриването на фестивала обиколи световните средства за масова информация, а директорът на местната детско-юношеска спортна школа беше уволнен.

В коментарите под клипа в YouTube се споменава, че и след 6 години Борат - Саша Барон Коен, все още е национален проблем за Казахстан.