Юноша на Спартак с гол и асистенция за успеха на Девня над Бенковски

Спорт

26-03-2012, 09:42

Снимка:

АРХИВ

Автор:

Ивайло Борисов

Всичко от Автора

В тима няма пари за съдийски такси за двете предстоящи домакинства през седмицата

Третодивизионният тим на Девня постигна изключително ценна победа при гостуването си на Бенковски (Бяла) с 3:2,

в среща от 19-ия кръг на Североизточната В група. Както в предишната среща от шампионата, юношата на Спартак Варна Георги Глушков бе над всички с гол и асистенция за успеха над домакините от Бяла русенско.
Срещата започна ударно за тима от долината на химията и след няколко фрапантни пропуски девненци успяха да открият резултата. Негов автор стана Георги Глушков, който с изстрел от 35 метра матира стража на домакините за 1:0. При този резултат завърши и първото полувреме.
В началото на втората част Бенковски успя да изравни след добре изпълнен пряк свободен удар. 10 минути по-късно изстрел на Глушков срещна страничната греда и юношата на Черно море Николай Димитров – Деко оставен непокрит довкара топката за 2:1. В 75-ата минута домакините отново успяха да изравнят резултата, а 5 минути преди края Глушков намери опитния Живко Бояджиев, който без проблем реализира за крайното 3:2.
Наставникът на Девня Николай Кателиев сподели за ВарнаУтре.бг, че е доволен от играта на своите подопечни и най-вече от спечелените три точки.„Момчетата играха така както ги карам от две години. Това бе най-силния ни мач”, каза Кателиев. Той допълни, че проблема с парите в клуба остава и ако кмета на Девня не отпусне средства, няма да могат да си платят съдийските такси в предстоящите два домакински мача. Девня приема в сряда и отложен кръг Черноморец (Бяла), а след това в неделя и Дунав (Русе).