Започва строежът на стадион "Варна"

Мисия Варна

26-03-2012, 09:24

Автор:

Ивайло Борисов

Всичко от Автора

Изграждането на спортни зали, жилищно строителство, търговски и фитнес центрове върху прилежащата площ на спортния комплекс се отлага

Започват строежът на стадион „Варна” до месец, научи ВарнаУтре.бг.

Новото съоръжение, което се чака от варненци вече четвърта година, трябва да бъде готово до края на 2013 г. В момента се дооформят документи около архитектурнния проект, които трябва да бъде завършени до 30 дни,а до края на април се очаква строителните дейности да започнат с пълна сила.

Строителството на най-голямото съоръжение в морската столица трябваше да започне през 2008 г. и да приключи през настоящата. Световната финансова криза обаче е промени първоначалния план и срокове, това заяви изпълнителният директор на „Химимпорт” Марин Митев през август 2011 г. Наложило се е и промяна на проекта, който предвиждаше изграждането на спортни зали, жилищно строителство, търговски и фитнес центрове върху прилежащата площ на спортния комплекс. Тези инвестиционни намерения ще бъдат отложени и първо ще се построи само стадион. Бюджетът за неговото изграждане не трябва да надхвърля 100 млн. евро. 

Стадион "Варна" трябва да бъде с капацитет 35 000-40 000 зрители и да отговаря на всички международни изисквания. След построяването му морската столица, а и страната, ще разполага със съвременен и функционален футболен стадион, съответстващ на най-строгите европейски норми.