Черно море се огъна срещу Литекс

Спорт

25-03-2012, 18:31

Снимка:

© ВАРНАУТРЕ.БГ

Автор:

Ивайло Борисов

Всичко от Автора

Футболистите на Стефан Генов изиграха едно много добро първо полувреме, но през втората част, след попадението на Христо Янев, изпаднаха в безтегловност и не затрудниха с нищо съперника.  

Черно море записа минимална загуба с 0:1 при домакинството на Литекс победи в среща от 20-ия кръг на "А" група.

Голът за победата на шампионите бе дело на Христо Янев в 55-ата минута на мача. С този успех Литекс се връща в борбата за местата в Европа, а защо не и за шампионската титла. 

Преди двубоя наставникът на гостите Христо Стоичков бе посрещнат изключително топло от феновете на моряците, като Камата дори се поклони няколко пъти в знак на благодарност.

Футболистите на Стефан Генов изиграха едно много добро първо полувреме, но през втората част, след попадението на Христо Янев, изпаднаха в безтегловност и не затрудниха с нищо съперника. 

Най-чистото положение през първата част се откри пред Мирослав Манолов, който стреля с глава в 6-ата минута, но топката мина на сантиметри от страничната греда. В друга ситуация Камазола опита да прехвърли Пиргов от над 30 метра, след като посрещна изчистена от вратаря топката, но ударът му не намери целта. 

Второто полувреме също започна с натиск на Черно море, но в 55-ата минута бранителите в зелено-бели екипи задрямаха и позволиха на Янев да си нагласи топката на удобния десен крак и да матира Денчев - 0:1. Този гол скова краката на домакините, които с нищо не успяха да затруднят бившия си съотборник Пиргов до края на срещата.

Литекс е на 5-о място с 41 точки, само на 4 от Лудогорец и Левски, както и на 7 от новия лидер ЦСКА. В четвъртък ловчанлии приемат "сините" от "Герена" в дербито на 21-ия кръг, докато Черно море гостува на Лудогорец.  


ЧЕРНО МОРЕ - ЛИТЕКС 0:1
0:1 Янев 55'

Съставът на Черно море: Денчев, С.Александров, Янев, А.Александров, Илиев, Колев, Фернандес (Николов 80'), Манолов, Божилов, Камазола (Симеонов 85'), Паломино (Атанасов 69')
Треньор: Стефан Генов

Съставът на Литекс: Пиргов, Занев, Бодуров, Жос, И.Миланов, Йеленкович (Цветков 66'), Сандриньо, Янев, Г.Миланов, Ваюши (Иванов 46'), Никасио (Итуа 86') 
Треньор: Христо Стоичков 

Жълти картони: Манолов (Черно море); Цветков (Литекс)
Рефер: Христо Ристосков
Стадион: "Тича", Варна