Мания триумфира с шампионската титла във Варна

Спорт

24-03-2012, 17:59

Снимка:

ВАРНАУТРЕ.БГ

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Маниаците измъкнаха равенство 2:2 от Одесос

Отборът на Черно море Мания триумфира с шампионската титла по футзал във Варна.

Маниаците успяха да измъкнат равенство 2:2 от Одесос-Хидроремонт във зала Владислав, което им бе напълно достатъчно за да ликуват като първенци в шампионата в морската столица. Момчетата на Симеон Христов имаха своите шансове, но определено нямаха нужния късмет, необходим за всеки финал, за да успеят да защитят миналогодишната си шампионска титла.

Предвид факта, че на Одесос им бе необходима единствено победа, а Мания ги устройваше и равенство, момчетата на Симеон Христов започнаха да търсят гол още от първата минута на срещата. Маниаците от своя страна пък разчитаха на контраатака. През първата част по-чистите ситуации бяха за Одесос, като от изгодни позиции пропуснаха да реализират Цветан Миланов – Мечката и Влади Гочев. В заключителните минути на първото полувреме Мания успя да поведе след изстрел по диагонала na Пламен Стойков. 

През втората част Влади Гочев се възползва от грешка на Генади Луго и успя да изравни. Пет минути преди края на мача, Симеон Христов пусна в игра пети полеви играч, който обаче изигра лоша шега на одесосци. След грешка на Калоян Цветков при разиграването на топката пред наказателното поле на Мания, играч на оранжевите изрита коженото кълбо, което попадна във очертанията на вратата. Така Одесос трябваше да реализира два гола за да постигне целта си. В последната минута резултата стана 2:2, след като точен бе Боги Марев. В заключителните секунди на двубоя Одесос можеха да взривят публиката във Владислав, но изстрел на Мечката срещна напречната греда. Това се случва 10 секунди преди да прозвучи сирената за край на мача. Така Мания триумфира с шампионската титла за първи път в своята история.

След двубоя секретарят за Зоналния съвет на БФС Петър Петров награди шампионите с купа и медали, като им пожела да спечелят и предстоящите плейофи от държавното първенство.