Черно море ще брани крепостта Тича срещу Литекс (видео)

Спорт

24-03-2012, 08:16

Снимка:

sportline.bg

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Моряците с впечатляваща серия като домакини

Черно море приема отбора на Литекс утре в среща от 20-тия кръг на Виктория футболно първенство.

„Моряците” определено са в подем в последно време и имат поредица от три победи.

Литекс на Стоичков пък изглежда възроден и след като по време на паузата изглеждаше напълно безнадеждно да спечели каквото и да е, заемайки седмо място в таблицата, сега ловчанлии са с амбиции за Европа не на един, а на два фронта - купата и първенството.

„Моряците” от Варна са един от най-стабилните домакини въобще в „А” група заедно с Локомотив (Пловдив) и Левски. Варненци превърнаха своя стадион в истинска крепост и за последните 4 години имат едва няколко загуби срещу Лудогорец, Левски,два пъти Черноморец (Бургас) и веднъж от настоящия си съперник и то с минимални резултати.

Литекс пък не е най-убедителният гост в първенството, като от неговото начало в 9 мача футболистите на Стоичков имат 4 победи, три равенства и две загуби, като последните две победи са над Калиакра и Светкавица, които се намират в зоната на изпадащите. Още повече, че на „Тича” мачовете в много редки изключения завършват или с победа на Черно море, или наравно.

Двамата треньори пък са коренно различни и като характер, и като постройка и схема на игра, която налагат. Христо Стоичков е всеизвестен навсякъде с буйния си нрав, който демонстрира още като футболист, а и сега като треньор, колкото и да твърди обратното. Стефан Генов пък е сдържан, рядко демонстрира емоциите си, а на моменти дори прекалява в куртоазията и уважението към съперника. Все пак и той си е изпускал нервите, но далеч по-рядко от Ицо.

Стоичков е агресивен и в стила, който се опитва да налага в Литекс. Разчита на атаки и действия по фланговете, на бързина и в същото време битка в средата на терена за всяка топка. Стефан Генов пък на свой ред набляга по-скоро на дефанзивните фукнции на играчите си, като често Черно море излиза с един нападател и цели 5 човека в центъра на терена. Сменя централната си двойка бранители, като в последната среща с Монтана Сашо Александров, който по принцип играе като бек, му се налагаше да снове почти през целия терен.

Черно море разчита на грешки на противниковата защита и на завърналия се във форма Миро Манолов. „Моряците” не вкарват много, с изключение на мача с Монтана, но и не допускат голям брой попадения.

Миро Манолов показва защо беше един от най-големите таланти в родния футбол

Литекс пък на свой ред откри заместник на Дока Мадурейра в лицето на Никасио, който влезе ли в наказателното поле е изключително трудно да бъде спрян.

Никасио в действие